Nuostabiausia tėčio dovana

Kane korso veislės šunų protėviai prieš 1000 metų gyveno Tibete ir saugojo vienuolynus

Kaune gyvena kane korso (italų mastifas arba Korsikos šuo) veislės atstovė Fera, kuri visuomet traukia praeivių, šiek tiek nusimanančių apie šunų veisles, dėmesį. Mat šios veislės atstovų Lietuvoje tėra keliolika. „Cania corso, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia „bėgantis šuo”. Tai tikrai ištvermingi, atletiški ir kartu elegantiški bėgikai, šeimos narių kompanionai, mylintys vaikus. Šie trumpaplaukiai judrūs šunys – puikūs sargai”, – tvirtino Neringa Gylytė, atrakindama namų duris.

Išties nepažįstamą žmogų, atėjusį su šeimininke, atletiško sudėjimo Fera pasitiko labai įtariai. Apuosčiusi ir pažiūrėjusi svečiui į akis, nutarė, kad jis nepavojingas – įleisti galima. Fera neiškart tapo paklusni – reikėjo ją vesti į paklusnumo pamokas šunų dresūros mokykloje. Dabar su ja gali „susikalbėti” visi šeimos nariai. Beje, šis italų mastifas labai myli vaikus ir moka juos saugoti.

„Fera pasirodė mūsų namuose prieš dvejus metus – tai buvo pati nuostabiausia tėčio dovana mano gimtadieniui. Kadangi šios veislės atstovai labai judrūs, tai kasdieną einame su Fera pasivaikščioti. Kiekvieną kartą ji patraukia praeivių, nemačiusių tokios veislės šuns, dėmesį. Beje, neturiu jokios baimės vaikščioti vakarais, nes Fera – tai fantastinė apsauga”, – tvirtino Neringa.

Kane korso atstovams patinka bėgti šalia dviračiu važiuojančio šeimininko, žaisti, atnešant toli numestą pagalį, kiti panašūs judrūs užsiėmimai lauke. Šios veislės šunys mielai plaukia. Jie gali iškęsti bet kokias oro sąlygas, tik ne vienatvę.

Neringa tvirtina, kad Fera labai neišranki ėdesiui – ėda vaisius, daržoves, šunų maistą ir tai, ką valgo šeimininkai. Atletiškai kalytei labai patinka dresuotės, kuriose ji labai noriai bendrauja su savo gentainiais. Tiesa, kai Fera laukėsi mažylių, dresuotes teko užmiršti. Nelanko jų ir dabar, nes labai rūpestingai prižiūri savo jau ūgtelėjusius mažylius, kurie netrukus iškeliaus pas naujus šeimininkus.

Dar vis auginanti šuniukus Fera neužmiršta pareigos saugoti šeimininkės ramybę, kai ši dirba savo kambaryje kompiuteriu – neįleidžia pro duris nė vieno šeimos nario. Jei visgi pavyksta kuriam įsmukti, atsargiai apžioja ranką ir išveda iš kambario. Tai ji daro labai ramiai ir labai rimtai. Net sunku patikėti, kad šios veislės šunys ne tik saugojo vienuolynus, ganė galvijų bandas, bet ir tarnavo Aleksandro Makedoniečio kariuomenėje, kovėsi su liūtais Romos Koliziejuje. Žodžiu, buvo ne tik stiprūs, bet ir agresyvūs. Dabar kane korso atstovai dėl savo greičio ir ištvermės vadinami italų ferari.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Nuostabiausia tėčio dovana"

  1. Šuo

    Džiaugiuosi, kad tokį įsigyjau

  2. Virginija

    Sveiki! Gal galima būtų susisiekti su nuostabiosios Feros šeimininke Neringa? Mes taip pat įsigijome tokį šunį vos prieš kelias dienas. Norėtųsi, kad pasidalintų savo patirtimi auginant. Iš anksto be galo dėkinga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.