Aliarmas Kauno tardymo izoliatoriuje

Kauno tardymo izoliatoriuje bandė nusižudyti išvakarėse dvyliktą kartą nuteistas dvidešimtmetis iš Tauragės rajono.

Greitosios pagalbos medikai šiam venas persipjovusiam kaliniui kviesti šeštadienio vakare. Nors teigiama, kad bandymas nusižudyti pastebėtas gana greitai, nuteistasis spėjo nukraujuoti, nes budėtojams dar teko nupjauti pakabinamą karcerio, kuriame jis buvo laikomas, spyną. Dvidešimtmetis buvo iš vidaus ją kažkuo užkišęs.

Traumatologijos punkto specialistams nuteistasis nugabentas jau su lašine, tačiau tą patį vakarą, suteikus būtinąją tokiais atvejais pagalbą, sugrąžintas atgal į karcerį.

Pasak šios įkalinimo įstaigos direktoriaus pavaduotojo socialinei reabilitacijai Arvydo Venclovo, į karcerį šis nuteistasis pateko prieš savaitę už tai, kad tyčiojosi iš kitų nuteistųjų. Už tai jam skirta dešimt dienų karcerio.

Su patyčiomis iš kitų likimo draugų susijęs ir paskutinis šio dvidešimtmečio teistumas. Penktadienį Kaišiadorių rajono apylinkės teismas už kito Pravieniškių 1-ųjų pataisos namų kalinio sumušimą prie jau atliekamos bausmės jam pridėjo dar aštuonis mėnesius. Į minėtą Pravieniškių įkalinimo įstaigą dvidešimtmetis buvo patekęs už pasipriešinimą valstybės tarnautojui, pirminiais duomenimis, – policininkui bei jo įžeidimą. Už tai jam buvo skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. Ir tai buvo jau vienuoliktas teistumas.

Kauno tardymo izoliatoriuje dvidešimtmetis rekordininkas atsidūrė Kaišiadorių rajono apylinkės teismui ėmus nagrinėti jam iškeltą naują – jau minėtą kito kalinio sumušimo bylą. Po šio nuosprendžio nuteistasis užsibuvo Kaune, nes sprendžiamas klausimas, ar grąžinti jį atgal į Pravieniškes, ar etapuoti jau į kitus pataisos namus.

Kauno tardymo izoliatorius, kuriame kalinami teismo nuosprendžio laukiantys suimtieji, po modernios rekonstrukcijos atidarytas 2004-ųjų liepą. Per tuos dvejus metus čia įvyko jau dvi savižudybės. Abiem atvejais pasikarta. Šeštadienio aliarmas – taip pat jau antras, kai šauktasi greitosios pagalbos medikų. Pirmąjį kartą skubios jų pagalbos buvo prireikę, sunegalavus vieno įkalintojo širdžiai.

A.Venclovo duomenimis, šeštadienio įvykis – ne pirmas ir šio dvidešimtmečio, pradėjusio nesibaigiančią kelionę per šalies teismus dar esant nepilnamečiam, bandymas nusižudyti. Jo asmeninėje byloje yra įrašas, kad dvidešimtmetis įtrauktas į kalinių, linkusių žalotis bei žudytis, įskaitą. Šį kartą jis išardė vienkartinį skustuvą, kurį šalies įkalinimo įstaigų gyventojams vyrams turėti galima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.