Prieš tolimą kelionę žinoti būtina

Rugsėjo ir spalio mėnesiais visose teritorinėse darbo biržose vyksta Lietuvos darbo biržos EURES tarnybos organizuojama speciali informacinė akcija „Žinok prieš išvykdamas”.

Panevėžio darbo biržos Jaunimo darbo centro vadovė Skirmantė Danylienė sako, kad akcija „Žinok prieš išvykdamas” Panevėžyje vyko rugsėjo viduryje. Darbo biržos EURES patarėja Jurgita Klingaitė supažindino kitose šalyse dirbti pasirengusius žmones su žinotina informacija.

„Akcijos tikslas – apsaugoti žmones nuo nelegalaus darbo užsienio šalyse, – sakė S.Danylienė. – Juk ne paslaptis: privačių įdarbinimo agentūrų, tarpininkaujančių asmenų paslaugomis besinaudojantys žmonės su tuo kartais susiduria. Prieš įsidarbinant kitose šalyse reikia žiūrėti, ar paslaugas siūlančios agentūros turi Sveikatos apsaugos ir darbo ministerijos išduotas licencijas”.

Akcijos metu EURES patarėja konsultavo ir informavo panevėžiečius apie tarpininkavimo paslaugas teikiančias privačias įdarbinimo agentūras, supažindino su darbo rinkos situacija Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės valstybėse. Klausytojai galėjo sužinoti, ar turima profesinė kvalifikacija bus pripažinta kitoje valstybėje, domėjosi, kaip reikėtų pradėti ieškoti darbo, kokius dokumentus būtina turėti, kokios gali būti gyvenimo ir darbo sąlygos. Akcijos metu buvo dalyta informacinė medžiaga. Išsamią informaciją, susijusią su gyvenimo ir darbo sąlygomis ir akcijai pasibaigus gali suteikti kvalifikuoti darbo biržų specialistai.

Lietuvos įmonių, turinčių licencijas verstis įdarbinimu užsienyje tarpininkavimo veikla, sąrašą rasite Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Lietuvos darbo biržos interneto svetainėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.