„Logitech” švenčia 25 metų jubiliejų

Periferinės įrangos gamintoja „Logitech” šiandien švenčia savo 25 metų įkūrimo metines. Šia proga visi Šveicarijoje dirbantys „Logitech” darbuotojai pakviesti į jubiliejaus šventę kompanijos būstinėje Šveicarijos Apples miestelyje.
Būtent čia 1981m. spalio 2d. įkurta „Logitech”. Danielio Borelio, Pierluidži Zapakostos ir Džakomo Marini įkurta kompanija iš pradžių kūrė programinę įrangą – būtent todėl pavadinime naudojamas trumpinys „Logi-„, prancūzų kalboje atitinkantis žodi „logiciel” – programinė įranga.
Po kurio laiko „Logitech” įkūrėjai suprato, kad tuo metu kuriamai grafinei sąsajai reikia įrenginio, kuriuo būtų paprasta šią valdyti. Susidomėję Šveicarijos technologinio instituto profesoriaus Žano Danielio Nikod atradimu – kompiuterinės pelės prototipu, jie toliau vystė šią idėją. Šiai dienai „Logitech” pagamino jau daugiau kaip 700 milijonų pelių.
Tačiau „Logitech” sėkmė – tai daugiau nei pelės populiarumas. Kompanija viena pirmųjų pristatė skaitmeninę kamerą („Logitech Fotoman”, 1992) ir buvo pirmoji, kuri pradėjo gaminti garso grotuvą su integruotu diktofonu („Logitech AudioMan”, 1992). 1995 metais „Logitech” pristatė pirmąjį šių dienų internetinės kameros prototipą („Logitech VideoMan”). Šios inovacijos tapo pagrindu šiuolaikinėms bevielėms pelėms ir klaviatūroms, internetinėms kameroms ir kitiems kompanijos gaminamiems įrenginiams.
Šiais fiskaliniais metais kompanija sulaukė jau aštuntų rekordinio augimo metų – pardavimai pasiekė 1,8mlrd. JAV dolerių, parduota daugiau kaip 143mln. įrenginių, o garso gaminių pardavimai išaugo daugiau kaip 112 procentų.
„Šiandien yra svarbi „Logitech” kompanijos diena – 25 metų įkūrimo metinės ir proga atsigręžti į kompanijos praeitį,- sako Guerrino De Luca. – Tačiau dar svarbiau žiūrėti pirmyn į ateitį. Mūsų ilgalaikės strategijos dėka „Logitech” jau aštuonis metus fiksuoja rekordinius pardavimus ir yra viena iš inovacijų lyderių savo srityje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.