Krepšininkas rojaus salos paplūdimiuose

Kauno „Žalgirio” naujokas 24 metų Vaidotas Pečiukas gali pasigirti, kad daugiau nei trejus metus praleido tikroje rojaus saloje – Havajuose. Čia 198 cm ūgio puolėjas baigė sociologijos mokslus.

Pernai Klaipėdos „Neptūno” ekipos marškinėlius vilkėjęs Pečiukas sutiko papasakoti apie patirtus įspūdžius, linksmai leistas dienas ir nuotykius Havajuose.

Joniškietis tikino, kad Havajuose studijuojant kenčia mokslai, nes būnant tokioje saloje mokslams skiriamo laiko labai sumažėja, o atsispirti čionykščiams paplūdimiams tiesiog neįmanoma.

„Mokslai nukentėjo tikrai, nes didžiąją laiko dalį skyriau pramogoms. Mėginau daugiau mokytis tik pirmus pusę metų”, – atsiduso krepšininkas.

Išbandė banglenčių sportą

Havajuose prasimanyti pramogų gali kiekvienas. Krepšininkas sakė išbandęs beveik viską – pradedant paplūdimio tinkliniu, baigiant skrydžiu ant bangų banglente.

„Banglenčių sportas tikrai nėra sunkus. Negaliu sakyti, kad išmokau per pirmą mėginimą, tačiau po dviejų ar trijų mėginimų jau kuo puikiausiai stovėjau ant banglentės. Mes (krepšininkai – red.) banglentes pasiimdavome didesnes, kad būtų lengviau išlaikyti pusiausvyrą”, – pasakojo Pečiukas.

Žvejyba – taip pat mėgstamas krepšininko užsiėmimas. Egzotiškoje saloje šis pomėgis tampa dar įdomesnis, nes kimbančios žuvys ne tik skanios, bet ir labai gražios, spalvingos, neįprastos lietuvių akiai. „Žvejodavome tikrai dažnai. Havajuose gyvenantis buvęs krepšininkas Nerijus Puida turi valtį, tai išplaukdavome su draugais ir smagiai pažvejodavome. O dar kai kimba tokios žuvys, kokių esi matęs tik per televiziją – malonumas dvigubas”, – pasakojo Vaidotas.

Žaidė ne tik krepšinį

Pasibaigus krepšinio sezonui vaikinai susirinkdavo ne tik pažaisti krepšinį, bet ir futbolą. Tiesa, dažniausiai jėgas išmėginti tekdavo su Havajų universiteto merginų futbolo komanda, nes vaikinų komandos nebuvo. „Dažniausiai po pietų paplūdimyje žaisdavome tinklinį. Susirinkdavome daugiausia lietuviai, būdavo ir keletas užsieniečių, pasiskirstydavome komandomis. Teko ne kartą išbandyti jėgas ir futbolo aikštelėje, tiesa, su gana neįprastais varžovais – merginomis”, – pasakojo pašnekovas.

Krepšininkas toli gražu ne visą laisvą laiką skyrė sportui. Ypač smagu buvo ragauti paties sužvejotą laimikį. „Dažnai vakare su draugais susėsdavome prie laužo, pasikepdavome mėsos, pagautos žuvies ir vakarodavome”, – prisiminimais dalijosi Vaidotas.

Kelionė varginanti

Vienintelis nepatogumas Havajuose – susisiekimas. Norint pasiekti šį rojaus kampelį reikia skristi triskart persėdant, o kelionė užtrunka daugiau kaip 20 valandų. „Iš Vilniaus skrendi į Frankfurtą, iš Frankfurto į Los Andželą, o iš Los Andželo – jau į Havajus. Tačiau tie skrydžiai taip nenuvargina, kaip laukimas oro uostuose, nes tenka pralaukti ne vieną ir ne dvi valandas”, – apie varginamą kelionę pasakojo krepšininkas.

Gražiausios – lietuvaitės

Anot pašnekovo, Havajuose gyvena įvairių tautybių žmonių. Netrūksta egzotiškų ir patrauklių merginų, bet lietuviui patraukliausios lietuvaitės. Jos visame pasaulyje labai vertinamos.

„Žinoma, kad lietuvaitės gražiausios. Havajų merginos taip pat patrauklios, gal ir egzotiškesnės, bet lietuvaitės yra lietuvaitės”, – šypsodamasis sakė „Žalgirio” naujokas.

Rojaus saloje dauguma gyventojų yra azijiečiai – japonai, kinai ir korėjiečiai. Tačiau per daug metų įvairių tautybių žmonės susimaišė, ir dabar Havajuose gyvena daug mišrių tautybių žmonių.

„Havajuose apskritai žmonės labai šilti, draugiški ir linksmi. Gal kokie 70 proc. yra Azijos kilmės, o likusieji – baltieji”, – pasakojo Pečiukas.

Džiaugiasi, kad žais „Žalgiryje”

Apie gyvenimą Havajuose Vaidotas pasakojo per „Žalgirio” treniruočių stovyklą. Anot krepšininko, sutartį su Kauno ekipa jis sudarė būdamas Havajuose. „Buvau labai laimingas. Susėdome su draugais, visi kartu draugiškai pasidžiaugėme, kelias dienas visų nuotaika buvo labai pakili”, – pasakojo Vaidotas.

Puolėjas neslėpė, kad po Havajų, kur fizinis pasirengimas buvo visiškai užmirštas, vėl pradėjus sunkiai dirbti po treniruočių skaudėdavo raumenis. „Įsivažiuosiu, ir viskas bus gerai”, – po pirmųjų sunkių treniruočių optimizmo nepraranda pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.