Spalio mėnesį per LNK – kino hitų lavina

Spalio mėnesį LNK savo žiūrovams pasiūlys daug naujų, visame pasaulyje didelio pasisekimo sulaukusių filmų.

Pirmąjį spalio savaitgalį, iškart po įspūdingo realybės šou „Kelias į žvaigždes” atidarymo gero kino mėgėjai išvys keturiais „Oskarais” ir dviem „Auksiniais gaubliais” apdovanotą bei dar begalę kitų prestižinių apdovanojimų pelniusį vieną naujausių legendinio Holivudo režisieriaus, scenaristo ir aktoriaus Clinto Eastwoodo 2004 metų filmą „Mergina verta milijono”. „Ši dviejų valandų trukmės gyvenimiška drama su įstabiais Clinto Eastwoodo, Morgano Freemano ir Hilary Swank sukurtais personažais nepaliks abejingų”, – sako LNK programų direktoriaus pavaduotojas Marijus Gradauskas.

Taip pat jau netrukus į LNK eterį sugrįš lietuvių dievinamas „guminis žmogus”, Kung Fu meistras, komikas, akrobatas Jackie Chanas. Žiūrovai pamatys pačias naujausias ir kaip visada be galo populiarias veiksmo komedijas „Aplink pasaulį per 80 dienų” (laisvai interpretuotą garsaus Jules Verne kūrinio kino versiją) , „Piko valanda” ir „Piko valanda 2”, kurios buvo beprotiškai populiarios Lietuvos kino teatruose ir visame pasaulyje patenka į DVD nuomos punktų topus.

Pasak M. Gradausko, artimiausias keletą savaičių LNK palepins ir tikro veiksmo mylėtojus. Jau netrukus bus parodytas naujausias, šiais metais sukurtas veiksmo filmų superherojaus Steveno Seagalo hitas „Samdomas karys” („Mercenary for justine”). Pastarųjų metų Arnoldo Schwarzeneggerio veiksmo filmų seriją („Šeštoji diena” ir „Trintukas”) papildys vienas naujausių ir įspūdingiausių dabartinio Kalifornijos gubernatoriaus darbų „Kerštas” („Collateral Damage”). Savotišką atsvarą „sunkiajai Holivudo artilerijai” LNK kanalu sudarys ir netrukus pasirodysiantis 2005 metų prancūzų kino kūrėjų superfilmas „Vilkų imperija” su Jean Reno. Tai intriguojantis, netikėtumų ir specialiųjų efektų kupinas mistinis detektyvinis trileris pagal garsaus prancūzų rašytojo Jean Christophe Grangé romaną.

Vertinantiems kitokį kiną ir drąsiai kelias valandas miego keičiantiems į gerą filmą LNK „Snobo naktys” su Ryčiu Zemkausku taip pat rengia daug malonių staigmenų. Žiūrovai išvys daugelį prestižinių festivalių apkeliavusį ir kritikų pripažinimą pelniusį sukrečiantį afganistaniečių filmą „Osama”, egzistencinę komediją-farsą su Dustinu Hoffmanu „Aš myliu „Hackabees”, o tikriems patriotams „Snobo naktis” pasiūlys pažintį su naujuoju lietuvišku kinu. Per vieną seansą bus parodyti net 5 šmaikštūs ir netikėti kino „Manifestą” pasirašiusių jaunų talentingų kino kūrėjų trumpametražiai filmai „Lietuviškos grožybės”, „Vagis”, „Painiava”, „Čia iš ten” ir „Lengvai ir saldžiai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.