Laiškas į FIBA – su nutylėjimais

Lietuvoje jau antrą savaitę nerimsta aistros dėl Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio ekipos vyriausiojo trenerio kroato Neveno Spahijos perėjimo į Tel Avivo „Maccabi”. Prieš kurį laiką Vilniaus klubo direktorius Jonas Vainauskas teigė, jog Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) išsiuntė laišką, kuriame prašoma diskvalifikuoti Spahiją už tai, kad šis turi du galiojančius kontraktus. Vieną – su „Lietuvos rytu”, kitą – su „Maccabi”. Vilniaus ekipa prašo, kad FIBA taisykles pažeidęs Spahija būtų diskvalifikuotas dvejiems metams.

Gali pareikalauti milijono

Teismu „Maccabi” ir Spahijai grasinantys vilniečiai sulaukė atsakymo. Izraelio leidinys „Haaretz” vakar paskelbė, kad Spahijai artimas šaltinis tvirtina, jog pats treneris svarsto galimybę paduoti „Lietuvos rytą” į teismą ir reikalauti 1 mln. JAV dolerių kompensacijos už šmeižtą.

Teigiama, kad dėl Spahijos perėjimo į „Maccabi” su „Lietuvos rytu” buvo susitarta, o už sutarties nutraukimą buvo numatyta „Lietuvos rytui” sumokėti 100 tūkst. eurų kompensaciją ir Vilniuje surengti draugiškas sostinės klubo ir „Maccabi” rungtynes. Vėliau Vainauskas neva „pamiršo” susitarimą ir pareikalavo jau 300 tūkst. eurų už Spahijos kontrakto nutraukimą.

„Maccabi” atstovas Izraelio dienraščiui tvirtino, kad klubas turi vilniečių atsiųstą dokumentą, pagal kurį Spahija atleidžiamas nuo įsipareigojimų „Lietuvos rytui”.

Parašė ne viską

LŽ pavyko sužinoti, kas buvo rašoma „Lietuvos ryto” krepšinio klubui atstovaujančios advokatų bendrovės laiške FIBA generaliniam sekretoriui Patrickui Baumannui. Rugsėjo 14 dienos rašte, kurio kopija turėjo pasiekti ir FIBA prezidentą Carlą Men Ky Chingą, LŽ šaltinių teigimu, tvirtinama, kad Spahija, iš anksto nepranešęs „Lietuvos ryto” vadovams, tiesiog neatvyko į rugpjūčio 1 dieną prasidėjusią ekipos treniruočių stovyklą ir nepasirodė iki šiol. Teigiama, kad Vilniaus klubas dėl to rugpjūčio 1-ąją įspėjo trenerį ir jo agentą Danko Draguličių, bet šie vengia bet kokių kontaktų ir nenori spręsti susidariusios padėties.

Laiške tvirtinama, kad Spahijos sutartis su „Lietuvos rytu” nebuvo anuliuota ir galioja iki šiol. LŽ šaltinių užsienyje teigimu, iš laiško galima susidaryti įspūdį, kad Vilniaus klubo atstovai neva atsitiktinai sužinojo apie Spahijos ir „Maccabi” sutartį. „Lietuvos ryto” atstovų laiške FIBA vadovams prašoma panaikinti Spahijos trenerio licenciją ir kroatą diskvalifikuoti.

Pasak LŽ šaltinių, FIBA adresuotame laiške net neužsimenama, kad pats treneris sostinės klubo vadovų prašė išleisti į Izraelį, dar liepą į Vilnių derėtis dėl Spahijos kontrakto išpirkimo buvo atvykę „Maccabi” atstovai.

„Palaikome trenerį, linkime jam kuo geriausio, taigi išleidome jį į „Maccabi”, kuri yra viršūnėje. Suma pinigų, kurios reikalausime, bus reali, taigi manau, kad susitarimas greitai pasieks finišą”, – taip dar liepos pradžioje apie „Maccabi” ir Spahiją kalbėjo Vainauskas.

Sostinės ekipa laiške FIBA teigia nesulaukusi Spahijos treniruočių stovykloje rugpjūčio 1-ąją, nors jau nuo liepos vidurio komandai vadovauja Sharonas Druckeris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.