NKL toliau augins čempionus

Aštuoneriomis rungtynėmis šiandien prasideda šešiolikos vyrų krepšinio komandų 2006-2007 metų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas, kuriame dalyvaus trylikos Lietuvos miestų komandos.

Antrąjį pirmenybių sezoną A pogrupyje rungtyniaus Joniškio „Delikatesas”, Kauno „Hermio projektai-KKM”, Kauno „LKKA-Atletas”, Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė”, Pasvalio „Pieno žvaigždės”, Pakruojo „Meresta”, „Šilutė” ir Tauragės „Bremena-KTU”. B pogrupyje varžysis Alytaus „Alytus”, Anykščių „Puntukas-Jarimpeksas”, „Druskininkai”, Jonavos „Dextera”, Kauno „Žalgiris-Sabonio mokykla”, Prienų „Rūdupis”, Vilniaus „Akademija-MRU” ir Vilniaus „KM-SSK-Perlas”.

Čempionatas vyks ratų sistema: skirtingai nei praėjusį sezoną, komandos pirmuosius du ratus žais su savo, dar du ratus – su kito pogrupio, po to vėl du ratus su savo pogrupio ekipomis. Iš viso klubai tarpusavyje sužais beveik 400 rungtynių. Dvi geriausios NKL reguliariojo sezono komandos pateks į čempionato ketvirtfinalį, o 3-6 vietas pogrupiuose užėmusios ekipos žais atkrintamosiose varžybose. 7-8 vietas pogrupiuose užėmusios NKL ekipos taip pat tęs kovą. Absoliuti NKL autsaiderė dėl teisės likti lygoje kovos su Lietuvos regionų lygos nugalėtoja.

NKL čempiono titulą gins „Akademijos-MRU” krepšininkai, praėjusį sezoną aplenkę „Naftą-Uni-Laivitę” ir „Puntuką-Jarimpeksą”.

Šį sezoną NKL ekipos rungtyniaus ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Šeštadieniais vieną mačą tiesiogiai transliuos „5 kanalas”, transliacijas bus galima sekti ir oficialioje NKL svetainėje internete www.nklyga.lt. Po Naujųjų metų per „5 kanalą” planuojama rengti ir specialią čempionatui skirtą laidą.

„Tikslai ir vizija išlieka tie patys – jauninti lygos komandas. Jau praeitą sezoną jaunimas puikiai įsitvirtino klubuose. Lietuvos krepšiniui reikia naujovių. Tikiuosi, jog NKL sezonas bus sėkmingas, o komandos pademonstruos aukšto lygio krepšinį”, – per spaudos konferenciją sezono išvakarėse kalbėjo NKL, kurios biudžetą sudarys bemaž 800 tūkst. litų, prezidentas Arvydas Jakas.

Šį sezoną NKL šūkis skamba taip: „Čempionai užauga čia!” Kaip geriausią to pavyzdį Jakas minėjo Mantą Kalnietį, kuris praeitą sezoną pradėjo NKL, o vėliau debiutavo Eurolygoje ir su Lietuvos rinktine dalyvavo pasaulio čempionate.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.