SEB Vilniaus bankas skelbia su Kinijos įmonių akcijomis susietų obligacijų investavimo koeficientus

SEB Vilniaus bankas baigė platinti su Kinijos įmonių akcijų kainų indeksu FTSE/ Xinhua China 25 susietų obligacijų emisijas ir skelbia jų investavimo koeficientus. Obligacijų, kurių įsigijimo kaina buvo iki 100, 110 ir 115 litų, investavimo koeficientai yra atitinkamai 55, 110 ir 135 procentai.
„Mūsų klientai noriai rinkosi rizikingesnes obligacijas, kurių investavimo koeficientai didesni. Daugiau nei pusė išplatintų obligacijų yra parduotos po 110 arba 115 litų”, – sakė SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento direktorius Vykintas Misiūnas.
Investavimo koeficientas parodo, kokia padidėjusi akcijų indekso vertės dalis pasibaigus investavimo laikotarpiui atitektų investuotojui.
Indeksas FTSE/Xinhua China 25 yra apskaičiuojamas atsižvelgiant į 25-ių didžiausių ir likvidžiausių Kinijos įmonių akcijų, kuriomis prekiaujama Honkongo, Šanchajaus ir Šenzenio akcijų biržose, kainas. Didžiausia įtaką indekso reikšmei daro telekomunikacijų, finansinio tarpininkavimo bei naftos ir dujų perdirbimo pramonėje veikiančių įmonių akcijų kainos.
Pasak V. Misiūno, SEB Vilniaus bankas ir toliau siūlys Lietuvos investuotojams kuo įvairesnių krypčių investicijas, kurios padeda didinti jų portfelių vertės stabilumą ir išskaidyti riziką.

Artimiausiu metu SEB Vilniaus bankas investuotojams Lietuvoje pasiūlys naują investavimo priemonę – dvejopo pelno investicinius lakštus, suteikiančius galimybę investuoti į akcijų rinkas ir gauti pelną akcijų kursams ne tik kylant, bet ir krentant. Šios naujos investavimo priemonės emisiją SEB Vilniaus bankas platins spalio 2 – 17 dienomis.
SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos su akcijomis susietų obligacijų rinkos lyderis ir šių obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 42 su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 298 mln. litų. Nuo 2003 metų bankas iš viso yra išleidęs 3,9 mlrd. litų nominaliosios vertės obligacijų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2006 m. rugsėjo 28 d. užėmė 68,43 proc. šalies rinkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.