Motociklais aplink Lietuvą – per 50 valandų

Keturračiais motociklais Lietuvą apvažiuoti sumanę keturi klaipėdiečiai ir vilnietis vakar paryčiais grįžo į Klaipėdą – nepaisant begalės kliūčių, naujas rekordas pasiektas.

Karklės pajūryje praėjusio penktadienio rytą kelionę pradėję bendraminčiai 1530 kilometrų aplink Lietuvą įveikė per 50 valandų. Į uostamiestį klaipėdiečiai Gvidas Skirutis, Filipas Borcovas, Vitalijus Kaškelis ir Linas Leščiauskas bei vilnietis Edas Pangonis sugrįžo apie 3 valandą naktį iš antradienio į trečiadienį.

„Būtume parvykę greičiau, jei ne nuolatiniai motociklų gedimai. Paskutinį kartą sulūžome jau visai netoli Klaipėdos”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo G. Skirutis.

Vaikinai važiavo daugiausia žvyrkeliais, miškų kemsynais ir pelkėmis, todėl nesistebi, kad motociklai neatlaikė.

„Pasijutome pusiau mechanikais – telefonu konsultuodamiesi su meistrais visus gedimus šalinome patys. Mano motociklas buvo sugedęs nepataisomai – perkaito variklis. Tačiau Mažeikiuose pakeičiau motociklą ir mes tęsėme kelionę”, – pasakojo G. Skirutis.

Keliautojai nuotykių patyrė užtektinai. Kadangi važiavo pasienio ruožais, ne kartą buvo užsitraukę pasieniečių nemalonę. Vis dėlto baudų išvengti pavyko.

Be to, vykdydami rekordus fiksuojančios agentūros „Factum” nurodymus, vaikinai kelionės metu nuolat rinko jų pasirodymo liudininkų parašus, fotografavosi prie miestų ir gyvenviečių pavadinimų ženklų. Šių įrodymų prireiks fiksuojant rekordą.

„Rinkome parašus iš seniūnų, mokyklų direktorių, pašto darbuotojų. Priprašėme pasirašyti net kunigą. Kelionė buvo išties smagi”, – dalijosi įspūdžiais G. Skirutis.

Pasak agentūros „Factum” atstovo Vytauto Navaičio, rekordas bus užfiksuotas iš karto, kai tik keliautojai pateiks visus reikalingus įrodymus. Tai buvo pirmasis mėginimas apvažiuoti Lietuvą keturračiais motociklais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.