Uostamiesčio politikai pabūgo socialinio darbo

Miesto politikai teptis rankų neketina – vakar vos keli Tarybos nariai ryžosi trumpam padirbėti socialinių darbuotojų asistentais.

Vakar Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos (LSDA) Klaipėdos skyriaus suorganizuota akcija „Pamatyk socialinį darbą gyvai”, turėjusi miesto Tarybos nariams atskleisti šio darbo kasdienybę, jų nesudomino.

Įsijausti į socialinių darbuotojų asistentų vaidmenį panoro vos keli politikų, nors žadėjusių dalyvauti, organizatorių teigimu, buvo kur kas daugiau.

Tačiau LSDA Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Liekis „Vakarų ekspresą” tikino dėl nepavykusio renginio nesigraužiantis.

„Ieškosime kitų formų šviesti politikus. O ši akcija ateityje galėtų tapti tradicija. Žmonės, priimantys mums aktualius sprendimus, turėtų iš arčiau pamatyti socialinį darbą, įsigilinti į jo specifiką”, – aiškino S. Liekis.

Labiausiai S. Liekis apgailestavo, kad kelios įstaigos dėl „asistentų” stokos svečių taip ir nesulaukė, nors buvo paruošusios programas.

Tuo metu du iš pasiryžėlių paragauti socialinio darbuotojo duonos, Tarybos nariai Artūras Šulcas ir Vytautas Valevičius, darbavosi iš peties.

Apsilankę neįgaliųjų dienos užimtumo centre „Klaipėdos lakštutė”, politikai išbandė įvairiausias veiklos sritis. V. Valevičiui labiausiai sekėsi smulkinti pagalvėms kimšti skirtą poroloną, o A. Šulcas, ėmęsis vytelių, centro jaunuolius stebino pirštų miklumu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.