Avarijos priežastys tebetiriamos

Vėlų pirmadienio vakarą Kauno rajone, ties Ramučių gyvenviete, kol kas nenustatytas lengvasis automobilis kliudė ir mirtinai sužalojo dviračiu važiavusią 31-erių metų moterį. Automobilis iš įvykio vietos pasišalino, palikdamas auką gulėti viduryje kelio.

Eismo nelaimės aplinkybes tiriančių Kauno rajono policijos komisariato (PK) pareigūnų teigimu, avarija kelio Kaunas-Zarasai-Daugpilis devintajame kilometre įvyko apie 22 val. Būtent tuo metu, visiškai sutemus, virš kelio buvo pasklidęs tirštas rūkas, kuris galėjo būti vienas iš nelaimę lėmusių veiksnių. Nuo Karmėlavos Kauno link vykęs, pirminiais duomenimis, lengvasis automobilis, vos tik pervažiavęs šviesoforo reguliuojamą sankryžą ties įvaža į Ramučių gyvenvietę, už kelių šimtų metrų kliudė ta pačia kryptimi judėjusią dviratininkę.

Parbloškęs moterį ant kelio automobilis nurūko toliau, nė nestabtelėjęs pažiūrėti, ar ši dar gyva. Tuo tarpu iš paskos važiavusio vilkiko vairuotojas vos spėjo pamatyti kelyje gulinčią auką. Sunkiasvorė transporto priemonė akimirksniu metėsi į šalikelę. Jai pavyko kelkraščiu apvažiuoti netikėtai atsiradusią kliūtį ir sustoti kiek tolėliau. Laimė, apžėlusia pakele riedėjęs sunkvežimis nenuslydo ir sėkmingai sugrįžo į kelią.

Vis dėlto vilkiko vairuotojui dar nespėjus atsitokėti, kas dedasi aplink ir išlipti iš kabinos, dar viena transporto priemonė kliudė ir pervažiavo ant kelio gulėjusios moters koją. Pastarasis „Mazda 323F” markės automobilis taip pat sustojo ir laukė atvykstančių policijos pareigūnų bei greitosios pagalbos medikų.

Deja, pastarieji nelaimėlei jau niekuo nebegalėjo padėti. Medikams teliko konstatuoti Karmėlavos seniūnijos gyventojos mirtį.

Apie smarkų automobilio smūgį bylojo ir greta gulėjęs sumaitotas dviratis. Be to, patamsyje dirbę Kauno rajono PK tyrėjai už keliolikos metrų nuo pastarosios vietos aptiko padangų žymes. Spėjama, kad būtent ten dviratininkė galėjo būti kliudyta, o nuo stipraus smūgio nusviesta tolyn į priekį.

Teisėsaugininkai pasakojo apklausę vilkiko vairuotoją, apžiūrėję jo transporto priemonę ir leidę vykti toliau, mat kelkraštyje akivaizdžiai matėsi ratų žymės, liudijusios, kad sunkvežimis dviratininkės nekliudė. Automobilio „Mazda 323F” vairuotojo parodymai gali būti vertingi dėl įvykio pradėtą ikiteisminį tyrimą vykdantiems pareigūnams.

Kauno rajono PK Eismo priežiūros poskyrio vyr. tyrėjas Virgis Kaminskas patvirtino, kad nusikaltimą įvykdęs – mirtinai moterį sužalojęs – automobilis iki šiol dar nesurastas. Teisėsaugininkai prašo visuomenės pagalbos: asmenys, turintys nelaimės tyrimui vertingos informacijos, prašomi paskambinti V.Kaminskui telefonu 552212 (darbo valandomis) arba visą parą veikiančiu Kauno rajono policijos budėtojų numeriu 321543.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.