„Sidabrinės bitės” jau rado savininkus

Šiais metais garbingiausi Varėnos rajono savivaldybės ir kultūros tarybos apdovanojimai – „Sidabrinės bitės” ženklai ir piniginės premijos – įteikti dviem nominantams – Moksleivių kūrybos centro choreografei Jolantai Stankevičienei ir Dzūkijos nacionalinio parko direktoriaus pavaduotojui, gamtos mokslų daktarui ornitologui Eugenijui Drobeliui.

Stankevičienei apdovanojimas skirtas už šokio mokymą ir populiarinimą ne tik Varėnos rajone, bet ir užsienyje. Jau keliolika metų choreografė vadovauja vaikų šokių studijai „Mikytukas”. Ji šokti moko apie 200 vaikų, nuo kelerių metų iki pilnametystės. Kai kurie buvę mokiniai net studijuodami atvažiuoja šokti pas talentingą vadovę. Stankevičienė stengiasi meilę šokiui uždegti ne tik rajono centre Varėnoje. Choreografė važiuoja į atokiausius kaimus, buria jaunimą, pati kuria šokius.

Gamtos globėjui, Čepkelių draustinio siela vadinamam ornitologui Drobeliui „Sidabrinė bitė” įteikta ne tik už nuopelnus saugant ir puoselėjant gamtą, bet ir gamtos grožio bei meilės jai populiarinimą per knygas, fotografijas, kiną, parodas. Šių metų pradžioje išleistas fotografijų albumas „Čepkeliai” sulaukė itin didelio susidomėjimo – jame įamžintas raisto grožis, kurį gali pastebėti ir užfiksuoti jautri mokslininko bei menininko akis.

„Sidabrinės bitės” nominacija įsteigta 1996 metais. Pirmuoju nominantu tapo gamtosaugininkas žurnalistas ir rašytojas Henrikas Gudavičius už literatūrinę veiklą. Po dvejų metų savivaldybė įsteigė dar ir pinigines premijas. Per dešimtmetį „Sidabrinės bitės” ženklais apdovanotas 21 Varėnos kraštui nusipelnęs žmogus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.