Sireiką teis už akių?

Lietuvos vyrų rinktinėje vėl neramios dienos. Arvydas Macijauskas pareiškė apie karjeros rinktinėje pabaigą, o spalio 5 dieną iš vyriausiojo trenerio pareigų Antanas Sireika gali būti atstatydintas už akių.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) vyriausiojo nacionalinės krepšinio rinktinės trenerio Antano Sireikos likimą spręs per spalio 5 dieną šaukiamą LKF vykdomojo komiteto posėdį. Bus įvertinti Lietuvos vyrų bei moterų rinktinių rezultatai. Vienas svarbiausių posėdžio klausimų turėtų būti vyrų rinktinės stratego Antano Sireikos likimo svarstymas.

Žais kontrolinius mačus

„Sireika bus pakviestas ir privalo dalyvauti, pateikti ataskaitą, papasakoti, kaip komanda rengėsi čempionatui, kas ir kaip vyko, – sakė LKF prezidentas Vladas Garastas. – Taip išsiaiškinsime teisybę. Ji yra tokia, kad reikėtų pakeisti rinktinės trenerį”.

Kvietimas į posėdį Sireikai bus išsiųstas šiandien, tačiau kyla daug abejonių, ar treneris galės atvykti. Mat prie Kazanės „Uniks” ekipos vairo stojęs krepšinio specialistas spalio 3 ir 4 dienomis turėtų vadovauti savo komandai per kontrolinius mačus su Eurolygoje rungtyniaujančia Sopoto „Prokom Trefl” ekipa. Tai bus pirmosios atsinaujinusios Kazanės komandos rungtynės savo žiūrovų akivaizdoje.

Su pačiu treneriu vakar LŽ susisiekti nepavyko.

„Ar Sireika galės atvykti į vykdomojo komiteto posėdį, aš nežinau. Galbūt jo neišleis klubas, o gal išleis ir per draugiškas rungtynes leis dirbti asistentui. Sunku pasakyti, kaip pasielgs Kazanės klubo vadovai”, – susidariusią padėtį komentavo Lietuvos rinktinės vadovas Algimantas Pavilonis.

Anksčiau LKF prezidentas žadėjo, kad bus atsižvelgta į „Uniks” rungtynių tvarkaraštį, ir vykdomojo komiteto posėdis bus surengtas Sireikai patogiu laiku.

„Per draugiškas rungtynes komandai gali vadovauti ir asistentas, todėl Sireika turi atvažiuoti. Negalės, sprendimą priimsime ir be jo”, – vakar LŽ tvirtino Garastas.

Priekaištai gydytojui

O vienas Lietuvos rinktinės lyderių 26 metų 192 cm ūgio gynėjas Arvydas Macijauskas prabilo apie pasitraukimą iš nacionalinės komandos. Pasak krepšininko, sprendimą daugiau nežaisti rinktinėje lėmė netvarka komandoje, atsainus vadovų požiūris į krepšininkus bei jų sveikatą.

Pasak Macijausko, patyręs sunkią Achilo sausgyslės traumą jis nesulaukė skambučio nei iš komandos trenerių, nei iš rinktinės vadovų ar Lietuvos krepšinio federacijos. Krepšininkas išsakė priekaištus ir dėl nacionalinės komandos gydytojo Roberto Narkaus darbo principų. Gynėjas teigė, kad traumas patyrę krepšininkai turi atlikti tyrimus už savo pinigus, nors tuo turėtų rūpintis rinktinės gydytojas.

Pavilonis pripažino, jog kai kuriuose Macijausko teiginiuose yra tiesos, tačiau mano, kad bėdas reprezentacinėje Lietuvos komandoje buvo galima išspręsti ir be spaudos pagalbos: „Norėčiau pasikalbėti su Macijausku ir išsiaiškinti kai kuriuos dalykus. Aš nelabai supratau, ką Macijauskas turėjo omenyje sakydamas, jog rinktinėje yra netvarka. Ar jis turėjo galvoje sportinius komandos rezultatus, žaidimą aikštelėje, pasirengimo pasaulio pirmenybėms etapą, viešbučius, maitinimą ir kita. Dvi pretenzijas supratau: Macijauskas norėtų didesnės sumušimų analizės ir glaudesnio bendravimo. Visa tai padaryti galima. Kodėl to nebuvo anksčiau? Dabar žaidėjai išsibarstę po pasaulį, kas atostogauja, kas rengiasi sezonui, todėl kiekvieną dieną jiems neskambiname. Vis dėlto prisipažinsiu: manau, turėjau jam paskambinti”.

Pavilonis tvirtino suprantantis, kad Macijauskas norėtų, jog krepšininkams tyrimai būtų daromi dažniau ir teigė, kad tai tikrai nėra problema. „Gydytojas yra patikimas ir anksčiau dirbo su komanda, bet Arvydas turi pretenzijų. Matyt, kitur tyrimus daro geriau”, – sakė Pavilonis.

Rinktinės vadovas vakar visą dieną bandė prisiskambinti Macijauskui ir pasikalbėti, tačiau krepšininkas ragelio taip ir nepakėlė. Vis dėlto Pavilonis tikisi, kad gynėjas nuomonę dėl žaidimo rinktinėje pakeis.

Kalbėti nenorėjo

LKF vadovas mano, kad apie sunkumus Macijauskas jį galėjo informuoti per privatų pokalbį.

„Man tai yra nesuprantama. Kai komanda grįžo iš pasaulio čempionato, norėjau su juo pasikalbėti. Paskambinau, pasiūliau susitikti, pasikalbėti apie rinktinės problemas, tačiau jis nesutiko, o dabar prabilo. Aš seniai sakiau žaidėjams, kad jie gali ateiti į krepšinio federaciją ir išsakyti, kokios bėdos yra rinktinėje, ką reikia keisti ir taip toliau. Tačiau nė vienas neatėjo. Visi kalba per spaudą. Kai klausiau Macijausko tiesiogiai, jis kalbėti nenorėjo. Tai yra nei šis, nei tas”, – gynėjo pareiškimais piktinosi Garastas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.