„PKN Orlen” sandorį dėl „Mažeikių naftos” tikisi baigti gruodį

Lenkijos koncernas „PKN Orlen” valdybos pirmininkas Igoris Chalupecas antradienį susitikime su premjeru Gediminu Kirkilu teigė, jog sandorį dėl „Mažeikių naftos” akcijų įsigijimo tikimasi baigti gruodį.

Pasak jo, prašymas Europos Komisijai bus pateiktas artimiausiomis dienomis, ir jei tik Komisija sandorio vertinimui taikys trumpąją procedūrą, leidimas bus gautas lapkričio pabaigoje.

I. Chalupeco teigimu, neseniai buvo gautas Ukrainos konkurencijos tarnybos leidimas, o antradienį toks pat leidimas buvo gautas iš JAV, rašo dienraštis „Lietuvos rytas”.

Tiesa, apie tai, kad netrukus bus kreiptasi į Europos Komisiją, kalbėta jua anskčiau.

Pasak dienraščio, su G. Kirkilu buvo aptarta ir tai, ar Vyriausybė pritars produktotiekio iš „Mažeikių naftos” į Klaipėdą tiesimui.

Naftininkai seniai norėtų, kad toks produktotiekis atsirastų, nes nutiesus vamzdyną mažėtų naftos produktų gabenimo išlaidos. Be valdžios palaiminimo statybos nepajudės iš vietos, nes vamzdynas drieksis pajūriu per privačius sklypus, kuriuos bus sudėtinga išpirkti.

I. Chalupecas taip pat neigė, kad „OKN Orlen” tariasi su „Lukoil” dėl „Mažeikių naftos” akcijų pardavimo.

Šiemet gegužę ir birželį Lietuvos Vyriausybė ir „PKN Orlen” pasirašė sutartis, pagal kurias Lenkijos bendrovė įsigis 30,66 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 851,829 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu iš „Jukos” Lenkijos koncernas įsigis 53,7 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 1,492 mlrd. dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.