Palangiškius vėl lydi sėkmė

„Turbo žiedas-FM Palanga” ekipažas Kauno Kačerginės „Nemuno žiedo” trasoje vykusiose 4 valandų „ARX Baltica” taurės žiedinėse lenktynėse savo klasėje iškovojo pirmąją vietą.

Bendroje įskaitoje jis buvo septintas.

„Pasirodėme gerai. Tokių rezultatų nesitikėjome. Šiurkščių klaidų išvengėme. Technika taip pat neapvylė. Pavyko atsitiesti po nesėkmių „Horn Grand Prix” 1003 kilometrų žiedinėse lenktynėse”, – džiaugėsi Palangos ekipažo „Turbo žiedas-FM Palanga” lenktynininkas Raimundas Abromas.

Palangiškis neslėpė, kad automobilių sporto Meka tituluojamoje „Nemuno žiedo” trasoje vykusiose varžybose kurorto ekipažas galėjo pasiekti ir aukštesnių rezultatų. Tačiau trūko treniruočių.

Dėl laiko stokos „Turbo žiedo-FM Palanga” lenktynininkai atvyko tik į varžybų „ARX Baltica” taurės kvalifikacinius važiavimus. Į treniruotes kurorto lenktynininkai nespėjo.

Tokie nesklandumai palangiškiams nesukliudė užimti geros starto pozicijos. Kurorto ekipažas kovą trasoje pradėjo dvyliktuoju numeriu.

Lenktynėse dalyvavo keturi kurorto automobilių klubo nariai – Darius Budvytis, Artūras Radinis, Algimantas Poška ir Raimundas Abromas. Jie keitė vienas kitą kas valandą.

Pagal taisykles vienas vairuotojas galėjo važiuoti 1 val. 10 min. Paskui 50 min. privalėjo ilsėtis.

Palangiškiai lenktynėms ruošėsi kelias savaites. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas automobilio „BMW 325” remontui. Pakeista greičio dėžė, pertvarkyta važiuoklė.

Automobilis „BMW 325”, nuvažiavęs 123 ratus, sugedo per vasarą vykusias „Horn Grand Prix” 1003 kilometrų žiedines lenktynes. Po šių varžybų R.Abromas tvirtino, kad tai lėmė sportinės sėkmės trūkumas.

Lenktynėse dėl „ARX Baltica” taurės iš viso dalyvavo 15 ekipažų. Jie varžėsi, kas per 4 valandas nuvažiuos daugiausiai „Nemuno žiedo” trasos ratų, įveiks didžiausią kilometrų skaičių. Vieno rato ilgis 3 tūkst. 350 metrų.

Po atkaklios kovos „ARX Baltica” taurę iškovojo „Adampolis racing team” ekipažas, važiavęs automobiliu „BMW”. Palangiškiai bendroje įskaitoje buvo septinti.

Sportininkai varžėsi ir atskiruose pogrupiuose, kurie sudaromi pagal variklio tipą bei darbo tūrį. Kurorto ekipažas savo klasėje buvo nepralenkiamas. Jis užėmė pirmąją vietą.

Trims varžybų dėl „ARX Baltica” taurės dalyviams finišo taip ir nepavyko pasiekti. Palangiškiai nesklandumų trasoje išvengė.

Kurorto ekipažas iš jos buvo išlėkęs vieną kartą, tačiau viskas baigėsi laimingai. Vairuotojas greitai grįžo atgal į trasą ir sėkmingai tęsė varžybas.

„Šiais metais tai paskutinės lenktynės, kuriose dalyvavome. Jos buvo atkaklios. Lenktynių metu pastebėjome, kad reikia daugiau meistriškumo ir truputį galingesnio variklio”, – sakė R.Abromas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.