Jūsų stilius bendraujant su vyru

Esate vyrą pavadinusi stuobriu, egoistu, storžieviu? O gal tai teko padaryti ne kartą? Turbūt visoms poroms pasitaiko atvejų, kai norisi abiems stoti į priešingus kampus, tačiau greičiausiai nė viena mūsų, moterų, nepagalvojame, kad problema gali būti ne tik iš pažiūros bukame vyro elgesyje, bet ir pačiose mumyse. Tinklalapyje www.womanspasion.com išskiriami tokie problematiško moters bendravimo su vyru stiliai.

Aukos stilius

Jūs galvojate, kad vyrą labiausiai žavi jūsų kūno formos? Jūs flirtuojate su kitais vyrais net nedvejodama? Savo svajonėse įsivaizduojate, kad keliose salose tarp vyrų esate vienintelė moteris? Užmerkiate akis netgi prieš atvirą neištikimybę vardan to, kad išlaikytumėte santykius? Kartais pradedate kūkčioti vien dėl to, kad jums bloga nuotaika?

Jūs garbinate vyrus: jie tokie žavūs! Esate pasiruošusi viską atleisti, suprasti ir pakęsti. Netgi tuomet, kai jie nėra teisūs. Esate pasiruošusi vardan Jo paaukoti savo gyvenimą. Esate pasirengusi užmiršti savo karjerą, draugus, artimuosius, pomėgius… Pradžioje galbūt tai žavi vyrus, jie jūsų siekia ir yra pasiryžę dėl jūsų įveikti visas kliūtis. Tačiau vėliau nuolatinis vyro garbinimas pradeda jį erzinti. Jis galvoja: „Aš jos nevertas” ir tai pradeda apkartinti jūsų kasdienybę.

Kokia to priežastis? Didžiausia tikimybė, teigia www.womanspasion.com psichologai, kad jūsų tėvų šeimoje, jūsų mama buvo auka – silpna, gležna, „šventa” moteris. Taigi aukos rolė jums atiteko visam gyvenimui, dirbtinai įsivaizduojant, kad jūs esate budelio rankose. Jūs pati mėgaujatės savo kančiomis ir slapčia netgi didžiuojatės, kad elgiatės taip, kaip elgėsi jūsų mama.

Ką daryti? Bandykite įsitraukti į tokią veiklą, kuri sugrąžintų jums pasitikėjimą savimi, įgyti pagrindą po kojom, susikurti savo erdvę su kuo mažesne vyro įtaka.

Didybės stilius

Jūs nervinatės, nes jūsų vyras susirado hobi, kuris su jumis neturi jokio ryšio? Manote, kad mylintis žmogus turi absoliučiai visas teises į savo mylimąjį? Jūs negerbiate vyro laisvės? Jūs nekreipiate dėmesio netgi į tuos vyro veiksmus, kurie jus žavi? Taip pat galite atleisti vyro neištikimybę, jeigu tai galite pateisinti?

Esate tikra, jog gimėte tam, kad mylėtumėte vyrą! Jūs stengiatės sudėti visus idealiųjų riterių nuopelnus į vieną individą. Jums nėra paprasta turėti vyrą: esate pernelyg smulkmeniška, įgrystate su savo priekaištais, kaltinate jį pakankamu valios neturėjimu ir be to jūs esate velniškai pavydi. Galbūt jūsų mama buvo šeimos galva, todėl jūs esate įsitikinusi, kad gera moteris „gali” savo vyrą tinkamai išauklėti.

Ką daryti? Atsakymas yra labai paprastas – nereikalaukite iš vyro to, ko jis negali jums duoti. Ypatingai – idealumo. Jis turi daug trūkumų (taip pat kaip ir jūs!), tad priimkite jį tokį, koks jis yra ir nebandykite mokyti.

Geležinės ledi stilius

Jus apima siaubas, kai pagalvojate, kad jis pasinaudojo jūsų dantų šepetuku? Manote, jog verkiantis vyras yra absurdas? Neturite nė vieno artimo draugo, nes abejojate jų ištikimybe ir niekam nepasakojate savo paslapčių, nes bijote, kad jos nebūtų panaudotos prieš jus? Visuomet vadinate daiktus jų tikraisiais vardais ir tiesmukiškai kalbate apie viską? Manote, kad galima gyventi ir be meilės?

Su visais vyrais jūs elgiatės kaip su savo priešais arba geriausiu atveju – konkurentais. Jūs jais visiškai nepasitikite ir nelaukiate nieko gero iš jų. Jūs esate absoliuti savo gyvenimo šeimininkė visose srityse ir neužkertate kelio galimybei gyventi vienai.

Kokios priežastys? Kaip teigiama www.womanspasion.com, vaikystėje, ko gero, įsivaizdavote, kad esate berniukas ir dar dabar gailitės, kad juo negimėte. Iki šiol negalite susitaikyti su ta mintimi, kad vyrai turi daugiau privilegijų nei moterys, todėl kerštaujate jiems, rodydama agresiją netgi tais atvejais, kai ji visai nereikalinga.

Ką daryti? Laikykitės savo požiūrio, bet savo išvaizda neatrodykite kaip vyras. Jeigu jaučiate didelį poreikį pažeminti vyrą, ieškokite jo svetimoje aplinkoje, o ne plūskite savąjį. Juk yra daug konkurentų darbe bei daug storžievių, vaikščiojančių gatvėmis.

Teroristės stilius

Jūs turite silpnybę rūbams, kurie akcentuoja jūsų seksualumą? Mėgstate sužavėti vyrus? Jums nėra problema būti finansiškai priklausomai nuo vyro?

Nepasitikite vyru ir tik savo žodžiais, bet ne širdimi teigiate, kad jį mylite. Tačiau, kai ilgesniam laikotarpiui liekate be vyro, tampate silpna tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Nepaisant to, supratimas, tolerancija ir savikontrolė yra ne jums. Todėl norite, kad jūsų vyras būtų paklusnus ir švelnus bei pasiduotų jūsų reikalavimas, o tiksliau tariant – ultimatumams. Deja, bet mažai žmonių nori būti su jumis: netgi mylintis vyras mato jumyse furiją, bet ne švelnią moterį ir nesvarbu, kad jūs kartais maldaujate silpnu vaiko balseliu.

Kokia priežastis? Jūsų agresyvus požiūris yra tik saugumo refleksas. Sielos gelmėse esate gležna ir pažeidžiama būtybė. Bijote per daug kentėti ir būti atstumta.

Ką daryti? Turite suvaldyti savo emocijas. Venkite nepataisomų situacijų, kai apimta pykčio apipilate vyrą grasinimais. Jums bus daug lengviau suvaldyti savo vyrą, jeigu tikėsite, kad jis myli jus su visais jūsų trūkumais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.