Serialas, išgarsinęs gatvės jaunuolius

Rudens pradžioje televizijos ekranuose startavo naujas projektas – neįprasto formato jaunimui skirtas serialas „Kalbėjimas stiprina draugystę”. Iš gausybės pretendentų atrinkti keturi projekto aktoriai šiandien jau giriasi kasdien augančiu populiarumu.

Trumpose, vos apie 30 sekundžių trukmės serijose kuriamos šmaikščios situacijos, žinomos kiekvienam jaunuoliui: draugystė, meilė, tarpusavio santykiai. „Rodome tikrą gyvenimą. Žiūrovai seriale atpažins save”, – teigia projekto kūrėjai.

Serialas rodomas per TV3 ir „Tango” TV. Planuojama, kad projektą „Kalbėjimas stiprina draugystę” herojus matys ir lietuviškosios MTV žiūrovai. Serialas bus transliuojamas metus laiko, kiekvieną mėnesį parodant po dvi naujas serijas.

Vaidmenis seriale sukūrė du vaikinai ir dvi merginos. Ekranuose aktorius matome pirmąkart – nė vienas jų neturi TV patirties.

Dėl vaidmenų seriale varžėsi daugiau nei 1 000 kandidatų. Be to, atrankoje dalyvavo 50 geriausiai įvertintų „MTV VJ Search” dalyvių. Tarp atrinktų serialo herojų – ir Mindaugas Ponomariovas, patekęs į „MTV Lietuva” vedėjų vienuoliktuką.

„Seriale vaidinantys jaunuoliai beveik tiksliai atitiko herojų aprašymus. Profesionalių aktorių nekvietėme specialiai – jie per daug laiko praleidžia tamsiuose užkulisiuose, todėl suvaidinti „žmogaus iš gatvės” negali”, – savo pasirinkimą komentavo serialo scenarijaus autorė Undinė Radzevičiūtė.

Latvijoje vykęs panašus projektas sulaukė didžiulio susidomėjimo. „Neįprastas formatas ir šmaikščios situacijos lėmė, kad serialas tapo kultiniu Latvijos jaunimo reiškiniu, o jo aktoriai – populiariomis žvaigždėmis. Tikimės, kad Lietuvoje projekto laukia ne mažesnė sėkmė”, – mano serialo kūrėjai.

Kūrėjų vardai

Serialą režisuoja prodiuserių kompanijos „VILKS Pro” režisierius latvis Slava Leontjevas.

Serialo kūrėjas režisavo vaizdo klipus muzikos grupėms „Mumij Trol”, „Bi-2”, „Čaj F”, „Ivan Kupala”. Vienas jo sukurtų vaizdo klipų pateko į Rusijos MTV visų laikų geriausių klipų dešimtuką, kitas kelias savaites laikėsi populiariausiųjų kūrinių dešimtuko viršūnėje. Dar vienas jo darbas gavo „Sidabrinio kaliošo” prizą kaip skandalingiausias metų vaizdo klipas.

Kodėl garsus ir scenos žvaigždžių vertinamas režisierius sutiko imtis lietuviško serialo kūrimo? „Man labai patinka dirbti su neprofesionaliais aktoriais, – sako Slava. – Be to, Latvijoje panašus serialas sulaukė milžiniško pasisekimo, o „iš gatvės” atrinkti jauni žmonės tapo kultinėmis žvaigždėmis. Tikimės šią sėkmę pakartoti ir Lietuvoje.”

Lietuviškojo serialo scenarijaus autorė U. Radzevičiūtė daugiau nei 10 metų reklamoms kuria scenarijus. Prieš kelerius metus ji debiutavo ir kaip rašytoja. Jos romanas „Strekaza” pateko į Lietuvių literatūros instituto sudaromą reikšmingiausių knygų dešimtuką 2004-aisiais.

Aktoriai ir jų vaidmenys

Gabbanos vaidmuo seriale patikėtas 25-erių metų Danieliui Polskiui. Gabbana – būsimas valdybos narys ir dėl gero skonio vadinamas žinomo dizainerio vardu. Jis – maksimalistas. „Jeigu įsimylėti, tai karalienę, jei sudaužyti, tai „Lamborghini”, – taip savo herojų pristato Danielis.

Charizmatiškojo Ozzy paveikslą seriale kuria M. Ponomariovas. „Vaidinu pats save: filmavimo aikštelėje elgiuosi taip pat, kaip ir gyvenime”,- sako jis. Ozzy turi gerą humoro jausmą, gali visus užvesti, turi pasisekimą tarp merginų. Su Gabbana vienas kitą vakarais moko groti.

Aušra Sečinskaitė vaidina aštuoniolikmetę Eriką. Ji graži, bet kartu ir labai išranki. Kai ji pasirodo kavinės salėje, ją iškart visi pastebi. Erika dirba padavėja laisvu nuo studijų nežinomam universitete metu. Mergina norėtų būti aktorė, dainininkė, modelis.

Neringos Stankutės 21 m. kuriamą Gertrūdą galima pristatyti trumpai: ji protinga, tvarkinga, graži. Mergina laisvai cituoja 2003-2006 metų „Cosmopolitan” numerius. Kol kas dirba biuro administratore stambiame koncerne. Gertrūda mėgsta regzti smulkias intrigas. Tarp jos ir Ozzy kažkada kažkas buvo. „Mano aprangos stilius ir užsispyrimas – tokie patys, kaip ir Gertrūdos. Vienintelis skirtumas – nemėgstu regzti intrigų”, – save su Gertrūda lygina Neringa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.