Nežinomojo žūties mįslė

Per Kauną merkusią rytinę trečiadienio liūtį pievoje ties Veiverių gatve, jau pakilus į Aleksoto kalną, aptiktas nežinomojo lavonas.

Kiek jis pragulėjo ties šios gatvės 13-ojo namo prieigose esančia obelimi, nežinoma. Viliamasi, kad lietus nenuplovė visų šio, kaip įtariama, smurtinio nusikaltimo pėdsakų. Ikiteisminį tyrimą dėl velionio mirties priežasties nustatymo pradėjo Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyrius.

Įvykio vietoje pabuvojęs ekspertas nesiryžo net daryti kokių nors prielaidų. Neturint palaikų skrodimo rezultato, keltos dvi galimos nežinomojo žūties versijos: arba nužudytas, arba mirtinai sužalotas eismo įvykio metu. Po pirminės apžiūros konstatuoti sužalojimai vyriškio galvoje.

Teigiama, kad pliaupiant liūčiai jį aptiko atsitiktinė praeivė. Nuo gatvės gulinčiojo žolėje be gyvybės ženklų nesimatė.

Iš pažiūros velionis – apie septyniasdešimt penkerių-aštuoniasdešimt penkerių metų amžiaus, ir, pareigūnų įsitikinimu, tikrai nepanašus į asocialų asmenį. Turint tai galvoje, nelabai buvo suprantama, kodėl niekas nepranešė policijai apie panašaus amžiaus vyriškio dingimą. Vakar rytą prasidėjo jau antra para, kai apie jį nieko nebuvo žinoma, net nežinant, kiek laiko velionis čia pragulėjo.

Aplinkinių namų gyventojai, kuriuos pavyko rasti, velionio neatpažino bei tvirtino nieko įtartino nematę ir negirdėję.

Viena prielaidų, kodėl senolio niekas nepasigenda – jis galėjo gyventi vienas.

Kad vyriškis galėjo būti užpultas apiplėšimo tikslais, taip pat mažai tikėtina: nors pas jį nerasta nei dokumentų, nei piniginės, tačiau velionis neišrengtas.

Esant tokioms aplinkybėms, gana reali galimo tragiškai pasibaigusio eismo įvykio versija. Gali būti, kad nežinomasis buvo partrenktas kur nors netoliese arba atvežtas iš kitur.

Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos. Asmenis, galinčius padėti nustatyti velionio asmenybę bei ką nors žinančius apie šio mįslingo įvykio aplinkybes, prašom skambinti šiais Kauno policijos telefonais: 30 35 20, 30 34 40, 30 34 20 arba tiesiog 02 ar 112.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.