Susitikimų vietų pakeisti negalima!

2006 m. rugsėjo 27-30 dienomis Klaipėdoje startuoja meno festivalis „Pamirštos vietos ’06”. „Pamirštos vietos” – tai susitikimas su prarastomis pasimatymų, jausmų ir istorijų vietomis. Vertinga – ne tai kas išnyksta, o tai, ką atsimename!

Festivalis pristato KINO TEATRO fenomeną, populiarią pasimatymų ir susitikimų „kultūros” vietą sovietmečiu ir ponepriklausomybiniais metais. Tada žiūrėti filmų ėjome į „Vaidilos”, „Vaivos”, „Jūratės ir Kastyčio” ir kitus kino teatrus, pašokti rinkdavomės į senąją prieplauką, o ir senutę „Aurorą”, tikriausiai, prisimena ne vienas (ir kartą, dar kartą atsidustame…). Festivalio metu keturioms dienoms atgims keturios kažkada vadintos populiariomis buvusių susitikimų vietos!

Festivalis prasidės trečiadienį, rugsėjo 27d. 20.00 val. – senosios gerosios animacijos ir anoniminių internautų komentarų salve „Auroros” kino teatre prie Naujosios perkėlos (Nemuno g. 51). Prisimenate Kūlverstuką? O katiną Leopoldą, liūto Bonifacijaus atostogas ar Traukinuką iš ramunių pievelės? Romantika, nostalgija braškėms ir ledinukams. Šiuolaikinis kultūrų miksas ir jokios psichoterapijos! (Rugsėjo 27d. į „Aurorą” nuveš autobusas! 19.30 val. pajudėsime iš M.Mažvydo autobusų stotelės ir 19.40 val. stabtelsim Senojo turgaus stotelėje).

Ketvirtadienį, rugsėjo 28d., 17. 30 val. kino teatre „Jūratė ir Kastytis” (Taikos pr. 105), o rugsėjo 29d. 20.00 val. ant Klaipėdos dramos teatro sienos (Teatro g.2/ Žvejų g.23) pamatysite festivalio partnerio ArtExpo Group (Italija) ir italų kuratoriaus Luca Curci trumpametražių kino filmų projektą „Laikini miestai”. Tai žmogaus susidūrimai su miestu. Susidūrimai svajingi ir racionalūs, spalvingi ir niūrūs, psichodeliniai ir meditatyvūs.

Festivalis ateina į erdves, kurias paprastai menas aplenkia. Ketvirtadienio vakarą, rugsėjo 28d. 20.00 val. Taikos pr. 39, „Vaidilos” kino teatro, naktinio baro „Piterio” ir parduotuvės „Topo centro” trikampio daugiabučių gyventojai galės stebėti video projekcijas ant blokinio namo sienos ir klausytis muzikos savo kieme. Silikoninių personažų teatras patenkins šiuolaikinės visuomenės kraupių vaizdų troškimą – bus daug kraujo skiesto humoru 50/50. A.Petrulienės ir muzikos grupės „Kontaktai” video performansas „Išdurtas ir apiplėštas. Vėl.” yra paremtas tikrais nusikalstamo gyvenimo faktais. Tačiau priešingai nei kasdieniniai kriminalinių įvykių kokteiliai žiniasklaidoje, projektas siekia pozityvaus poveikio žiūrovo sielai. Jūsų dėmesiui – pusvalandis gyvo kriminalinio vaizdo ir garso!

„Pamirštų vietų” finalas – diskoteka Senojoje perkėloje (Žvejų g. ). Šeštadienį, rugsėjo 30d. 20.00 val. DJ: Crembo, Digital, Hansas, Henrikas, Weego. 1993-96m. dokumentika: A.Mamontovas, A.Stašaitytė, A.Smilgevičiūtė, A.Greitai, A.Didžiulis, J.Statkevičius, J.Rimkutė, I.Ševiakovaitė, S.Žižienė, E.Rakauskaitė, S.Povilaitis, R.Rastauskas, G.Grajauskas, Kongas, „Avarija”, „XXL”, „Rebelheart”, „SKYLĖ”, „Pelenai”, „Išjunk šviesą”, „BIX”, „Kontrabanda”, Arina ir grupė „Veto Bank”, „SEL”… ir …

Pakeisti susitikimų vietų negalima.

Renginiai nemokami.

***

PROGRAMA:

Rugsėjo 27 d. (trečiadienis) 20.00 val.
Senosios animacijos vakaras. Kino teatras „Aurora”. Naujoji perkėla, Nemuno g. 51

Rugsėjo 28 d. (ketvirtadienis)
17.30 val. Tarptautinis kino projektas „Laikini miestai”. Kuratorius Luca Curci /Italija/.
Kino teatras „Jūratė ir Kastytis”, Taikos pr. 105
20.00 val. A.Petrulienė ir muzikos grupė „Kontaktai”. Video performansas „Išdurtas ir apiplėštas. Vėl”.
Pusvalandis gyvo kriminalinio vaizdo ir garso. Šalia kino teatro „Vaidila”, Taikos pr. 39

Rugsėjo 29 d. (penktadienis) 20.00 val.
Tarptautinis kino projektas „Laikini miestai”. Kuratorius Luca Curci /Italija/.
Klaipėdos dramos teatro siena, Teatro g. 2/Žvejų g. 23

Rugsėjo 30 d. (šeštadienis) 20.00 val.
Diskoteka prieplaukoje. Senoji perkėla, Žvejų g. 8A
DJ: Crembo, Digital, Hansas, Henrikas, Weego.
1993-96m. dokumentika: A.Mamontovas, A.Stašaitytė, A.Smilgevičiūtė, A.Greitai, A.Didžiulis, J.Statkevičius, J.Rimkutė, I.Ševiakovaitė, S.Žižienė, E.Rakauskaitė, S.Povilaitis, R.Rastauskas, G.Grajauskas, Kongas, „Avarija”, „XXL”, „Rebelheart”, „SKYLĖ”, „Pelenai”, „Išjunk šviesą”, „BIX”, „Kontrabanda”, Arina ir grupė „Veto Bank”, „SEL”… ir …

Renginiai nemokami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.