Siuntiniuose iš Klaipėdos – drabužiuose paslėptas amfetaminas nuteistiesiems

Tik per dvi dienas Alytaus pataisos namuose dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis buvo pradėti penki nauji ikiteisminiai tyrimai.
Antradienį dviejuose drabužių siuntiniuose aptikta, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Kvaišalai buvo paslėpti atsiųstuose džinsuose bei kojinėse.
Tą pačią dieną į pataisos įstaigą per tvorą įmestame pakete rasti du mobiliojo ryšio telefonai ir buteliukas su, kaip įtariama, narkotine medžiaga – ekstraktiniu opijumi.
Trečiadienį gauti dar du siuntiniai su, kaip įtaria pareigūnai, psichotropine medžiaga – amfetaminu. „Magiškųjų” miltelių buvo bluzone bei dviejuose džinsuose.
Jau daugiau kaip aštuonis mėnesius nuteistųjų bičiuliai nebeturi galimybės kvaišalus, mobiliuosius telefonus, kitus draudžiamus daiktus mėginti perduoti paslėpus juos maisto produktų ar higienos priemonių siuntiniuose. Tačiau „tiekėjai” ieško naujų būdų, tobulina senuosius bei mėgina pasinaudoti įstatymų išlygomis.
Nuteistiesiems nebegalima paštu siųsti bei perduoti siuntinių su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau kartą per šešis mėnesius jie gali gauti drabužių ir avalynės siuntinį.
Rugsėjo 19-ąją iš pašto į pataisos namus buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir adresuoti dešimt kartų teistam palangiškiui 37 metų Audriui V. bei penkiskart teistam kaišiadoriečiui 30 metų Sauliui M. Viename jų tebuvo dvi poros puskojinių, kitame – džinsinės kelnės ir du bluzonai.
Siuntinių turinį tikrinusiam prižiūrėtojui įtarimą sukėlė rudosios kojinės: nors ir naujos, jos buvo padengtos kažkokia kristaline medžiaga. Įtariama, jog tai gali būti amfetaminas. Manoma, jog puskojinės buvo pamerktos į šių kvaišalų tirpalą, vėliau – išdžiovintos.
O džinsų juosmenyje aptikta apie penki gramai gelsvos spalvos miltelių, subertų į baltą agroplėvelę. Įtariama, jog tai – irgi amfetaminas.
Baigiantis darbo dienai pataisos namų teritorijoje patruliavęs prižiūrėtojas pastebėjo įtartiną asmenį. Šis stoviniavo teritorijoje, kuri ribojasi su įkalinimo įstaiga, o anksčiau priklausė vidaus tarnybos pirmojo pulko batalionui. Artėjantis pareigūnas prašalaitį išgąsdino: paskubomis kažką švystelėjęs per įstaigos tvorą jis leidosi bėgti. Bėglio sulaikyti nepavyko, tačiau jo mestas paketas tikslo nepasiekė, nukrito šiapus tvoros. Pakete, įvynioti į poroloną ir apsukti lipnia juosta, rasti du mobilieji telefonai ir nedidelis stiklinis buteliukas su rudos spalvos skysčiu. Manoma, jog tai – penki mililitrai ekstraktinio opijaus.
Rugsėjo 20 dieną buvo patikrinti dar du pašto siuntiniai iš Klaipėdos. Septynis kartus teistam pasvaliečiui 36 metų Aliui G. adresuotame buvo du bluzonai, striukė, kelnės ir marškinėliai. Vieno iš bluzonų juosmenyje rasta apie penki gramai gelsvų miltelių. Septynis kartus teistas kretingiškis 41 metų Bronius L. atėjo atsiimti trijų bluzonų, dvejų džinsų ir marškinėlių. Abejų džinsų juosmenyse aptikta po penkis gramus gelsvos spalvos miltelių. Manoma, jog drabužiuose buvo užsiūta amfetamino.
Radiniai perduoti ekspertams, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai pradėjo penkis naujus ikiteisminius tyrimus.
Beje, trys iš keturių siuntinių buvo išsiųsti iš uostamiesčio, o kvaišalų slėpimo būdai – identiški. Pareigūnai sako, kad nuteistieji, kuriems buvo adresuoti siuntiniai su drabužiuose paslėptais kvaišalais, savo pavardes „paskolino” kitiems nuteistiesiems. Toks metodas įkalinimo įstaigose gana dažnas: siuntinys su rizikingu kroviniu ateina mažiau įtartino nuteistojo vardu. Už tokią paslaugą paprastai atsilyginama cigaretėmis ar kitomis paklausiomis prekėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.