Vaikai žaidžia ne vien su ugnimi

Pavojingi vaikų žaidimai – per žingsnį nuo tragedijos

Neturėdami ką veikti arba norėdami pasipuikuoti prieš bendraamžius, paaugliai griebiasi rizikingų triukų.

Vaikai degina, sprogdina, svaiginasi ne vien po pamokų. Nukentėjusių nepilnamečių padaugėja savaitgaliais ir per šventes.

Įtaria vaikus

Daugelio neišaiškintų gaisrų priežastis gali būti vaikų žaidimai su ugnimi.

Uostamiesčio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio viršininkas Petras Žukauskas tvirtino, kad gyventojai retai praneša apie paauglių krečiamas piktas išdaigas. Gaisro priežastys paaiškėja tik atlikus tyrimą.

„Pirmąjį pusmetį užregistruoti 1144 gaisrai. Tik trijų priežastimis tapo neatsargus vaikų elgesys su ugnimi. Tačiau daugybė gaisrų kyla dėl neaiškių priežasčių. Niekas nepagauna šiukšlių ir žolės degintojų. Galima įtarti, kad nemažą dalį šių darbų įvykdo vaikai ir paaugliai”, – svarstė P.Žukauskas.

Apsvaigę susimuša

Klaipėdos vaikų ligoninės Traumatologijos skyriaus vedėjas Kazimieras Rimdžius prisiminė, kad nukentėjusių nuo petardų sprogdinimų ypač padaugėja prieš Kalėdas ir Naujuosius metus.

„Tačiau kur kas dažniau vaikai į mūsų skyrių patenka padauginę alkoholio. Dažniausiai pergėręs jaunimas susimuša. Anksčiau tokių pacientų būdavo vienetai, dabar po kiekvieno savaitgalio į reanimacijos palatą atsigula po kelis nukentėjusius vaikus”, – situaciją apibūdino gydytojas.

Jis pastebėjo, kad alkoholiu apsinuodija vis jaunesnio amžiaus paaugliai.

„Aktyviausi šiuo požiūriu šešiolikmečiai, nors neretai tenka gydyti ir dvylikos metų jaunuolius”, – pasakojo K.Rimdžius.

Skundai – iš mokyklų

Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos poskyrio viršininkė Violeta Lideikytė neužmiršta vienos vaikų iškrėstos niekšybės.

„Iš vienos Klaipėdos mokyklos gavome informaciją, kad moksleivei bendraklasiai įkišo petardą į striukės gobtuvą”, – pasakojo pareigūnė.

Ji patvirtino, kad skundų dėl paauglių pavojingų žaidimų padaugėja per šventes.

Tačiau, pasak VPK atstovo spaudai Albino Strumylos, apskritai petardų sprogdinimas nėra nusikaltimas.

„Gavę pranešimą apie paauglių žaidimus su petardomis, patruliai nuvyksta į vietą ir apsiriboja sudrausminimu. Suvestinėje registruojami tik tie atvejai, kurių metu nukenčia žmonės”, – paaiškino policijos atstovas.

Stumia į pavojų

A.Strumylos manymu, kalčiausi yra tėvai, abejingi arba nesugebantys organizuoti savo sūnų bei dukterų laisvalaikio.

„Vaikai neturi ką veikti, todėl ir krečia šunybes. Neretai patys tėvai nuperka jiems petardų. Alkoholio nusipirkti paaugliui – taip pat nėra problema. Baisiausia, kad vieni piktinasi, o kiti sėkmingai svaigiuosius gėrimus parduoda”, – stebėjosi A.Strumyla.

Jo nuomone, suaugusieji, patys to nesuvokdami, stumia vaikus į pavojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.