Vedžioja už nosies vaikai

Išmaldos prašantys ir mokyklos nelankantys vaikai – lyg nesugaunamieji.

Nors mieste visai nesunku pamatyti elgetaujančių vaikų, jų teisių apsaugos specialistai šią vasarą neužfiksavo nė vieno elgetautojo. Specialistai patys stebėjosi, kodėl tokių atvejų žymiai sumažėjo.

Vasarą Vaikų teisių apsaugos tarnyba ir Vaikų krizių centras rengė akcijas ir ieškojo išmaldos prašančių mažamečių ir paauglių.

Pagal grafiką socialiniai darbuotojai kelis kartus per savaitę lankėsi prie prekybos centrų, Teatro aikštėje, kur dažniausiai renkasi išmaldos prašinėtojai.

Vaikų krizių centro vyriausiasis socialinis darbuotojas Robertas Kavolius tikino, kad nė vienas prašinėtojas į jų akiratį nepateko.

Skambučių apie tokius atvejus beveik nesulaukė ir Vaikų teisių apsaugos tarnyba.

Slepiasi bunkeriuose

Savivaldybės Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja Gražina Aurylienė patvirtino šį faktą, bet iš anksto džiaugtis buvo nelinkusi.

„Socialiniai darbuotojai išmaldos prašinėtojams gerai pažįstami, todėl vaikai sugeba pasislėpti. Taip pat jie pradėjo kaitalioti „darbo” vietą, todėl sugauti yra sunku”, – aiškino priežastis G.Aurylienė.

Vedėja nuogąstavo, kad vaikai turi landynes, kuriose meistriškai slepiasi ir taip vedžioja už nosies tarnybų darbuotojus.

Akcija tęsiasi

Socialiniai darbuotojai ir toliau budės prie prekybos centrų ir žymesnėse išmaldos rinkėjų vietose.

G.Aurylienė skatino nebūti abejingiems ir pranešti apie šiuos atvejus. Elgetauti eina ir pasiturinčių šeimų vaikai, kurių elgesiu paprastai niekas nesuabejoja.

Vedėja atsiminė septynmetį, kurio šeimai pinigų niekada netrūko, o jis taip sumanė po pamokų „užsidirbti”. „Tėvai net neįtarė, kad jų vaikas galėtų taip daryti”, – pasakojo G.Aurylienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Vedžioja už nosies vaikai"

  1. socialine darbuotoja

    tai blogai dirba, kad elgetaujanciu vaiku nemato, ir beto, koks gi cia pasakymas „sugauti” sunku. jeigu tokiais „gaudymo konzeptais” vodovaujamasi, tai zinoma, kad taip klientu nepasieksi. zmones reikia pasiekti ju sozialiniame kontekste ir juos kalbinti is ju perspektyvos, bei parodyti naujas imanomas perspektyvas.
    taigi, reiketu vyresniesiems ir netik, socialiniams darbuotojams darbo pobudi keisti. graudu isgirsti tokius zodzius, ir dar is „vyriausiuju” soc. darbuotoju, kad „nė vienas prašinėtojas į jų akiratį nepateko”- tai nereiskia nieko kito, kaip atsakomybes nusimetimas. 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.