Keičiasi paraiškų JAV vizai gauti priėmimo tvarka

JAV ambasada informuoja, kad paraiškų JAV vizai gauti priėmimo tvarkoje bus du svarbūs ir esminiai pasikeitimai, kurie leis pasinaudoti skaitmeninių technologijų privalumais paraiškų teikimo procese ir sutrumpinti tam skirtą laiką.

Visų pirma, nuo spalio 10 d. visi besikreipiantieji neimigracinių JAV vizų privalės užpildyti vizos paraiškas naudojant elektroninę vizos paraiškos anketą (Electronic Visa Application Form), kurią galima rasti internete adresu http://evisaforms.state.gov arba JAV ambasados svetainėje www.usembassy.lt per nuorodą. Elektroninė JAV vizos anketa leis besikreipiantiems vizų žmonėms užpildyti paraiškas internete ir jas atsispausdinti. Atlikus šią procedūrą anketos trečiame puslapyje atsiras brūkšninis kodas, kuriame bus užkoduota kiekvieno pareiškėjo anketoje pateikta informacija. Atvykus į ambasadą brūkšninis kodas bus skanuojamas, taip bus trumpinamas vizos proceso laikas. Elektroninėmis vizos paraiškos anketomis jau buvo galima naudotis kelis metus, ir daugelis Lietuvoje paraiškas teikusių žmonių jomis jau naudojosi. Nuo šio rudens visose JAV ambasadose ir konsulatuose visame pasaulyje bus privaloma prieš atvykstant į pokalbį dėl JAV vizos užpildyti elektronines vizos paraiškos anketas.

Antra, nuo praėjusio mėnesio „Lietuvos paštas” bendradarbiaujantis su JAV ambasada Vilniuje pasiūlė pasų pristatymo į namus paslaugą. Jei vizas gavusieji nenori grįžti į ambasadą kitą dieną ir pasiimti pasus asmeniškai, jie gali pasinaudoti pasų pristatymo paslauga Lietuvos teritorijos ribose ir ambasadoje užpildyti trumpą anketą, kur pateikiamas vardas ir pristatymo adresas. „Lietuvos paštui” pristačius pasą bus imamas 9 Litų mokestis už pristatymą. Daugumoje atvejų pasai pristatomi per 1-2 darbo dienas po vizos išdavimo dienos (o tai yra kita diena po vizos pokalbio). Ilgiau užtrunkama pasus pristatyti tik į atokesnius kaimus. Kai kurie vizų besikreipiantys žmonės jau naudojasi šia laiką ir kelionės išlaidas taupančia paslauga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.