Pasinaudoti dešimtmečiu sukčiams sutrukdė pareigūnai

Vadinamieji telefoniniai aferistai keičia taktiką ir ima žaisti nebe tėvų, o vaikų jausmais. Užvakar Kretingoje bandyta išvilioti nemenką sumą iš dešimtmečio berniuko pareiškus, kad šių pinigų reikia išgelbėti neva su kita moterimi susimušusią mamą.

Laimei, užvakar Kretingos rajono policijos komisariato (PK) pareigūnai iš dešimtmečio vaiko pinigus bandžiusius išvilioti sukčius nustatė neįtikėtinai operatyviai.

Antradienį 10 metų kretingiškis moksleivis Ž. S. į mobilųjį telefoną gavo pranešimą, jog jo mama susimušė su kita moterimi. Norint išgelbėti mamą pasiūlyta paskambinti nurodytu telefonu.

Mažamečio telefono sąskaita buvo pasibaigusi, tad jis paskambino iš draugo. Sukčiai, išklausinėję, kiek pašnekovui metų, iš kokio jis miesto, dešimtmečio paprašė surinkti kuo daugiau pinigų.

Vaikas labai išsigando, tad klusniai vykdė jų nurodymus. Patikrinti apgavikų informacijos jis negalėjo, nes pati mama į skambučius neatsakė, o tėvas yra išvykęs į užsienį.

Berniukas sugebėjo namuose rasti 415 svarų, 421 dolerių, 465 eurų bei 4 450 litų ir pagal nurodymą nuėjo iki artimiausio taksi automobilio. Čia sukčius liepė paduoti ragelį taksistui.

Vaiko tėvu prisistatęs vaikinas telefonu taksistui nurodė, jog siuntinį būtina atvežti į Šiaulius bei nepilnamečiui paliepė iš anksto sumokėti už šią paslaugą.

Laimei, vos taksistui išvykus sūnui paskambino motina. Išgirdusi, kas atsitiko, 31 metų K. S. operatyviai kreipėsi į policiją.

Pareigūnai netrukus nustatė, kad taksi automobilį „Audi 100” vairuoja 60-metis kretingiškis J. A., ir jam paskambino. Taksistas grįžo į Kretingą bei siuntinį pristatė į policijos komisariatą.

Buvo nuspręsta sukčiams surengti pasalą, tad vietoje taksisto nusikaltėliai sulaukė užsimaskavusių pareigūnų. Šiauliuose buvo sulaikyti du įtariamieji: už plėšimą teistas P. R. (gim. 1988 m.) ir jo bendrininkė G. D. (gim. 1983 m.). Šie Šiaulių gyventojai uždaryti į Kretingos rajono PK areštinę.

Redakcijos duomenimis, įtariamieji tvirtina, kad pinigus paimti liepęs šiuo metu kalintis vyriškis.

Kretingos rajono PK Organizacinio poskyrio specialistė Neringa Retkienė sakė, kad sukčiams žmonių nepavyktų apmulkinti, jei šie prieš duodami pinigus paskambintų į policiją ar ligoninę ir pasiteirautų apie minimus nelaimingus įvykius.

„Labai svarbu ir tai, kad apgauti žmonės laiku praneštų apie tai policijai. Šį kartą sukčiai pagauti tik todėl, kad pareigūnai informaciją gavo labai greitai”, – sakė N. Retkienė.

Klaipėdos VPK atstovas spaudai Albinas Strumyla teigė, jog uostamiestyje jau yra buvę pora atvejų, kai telefoniniai aferistai išviliojo pinigus iš vaikų – mažiesiems taip pat buvę pranešta, kad reikia gelbėti neva nelaimėn pakliuvusius tėvus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.