Nesugaunamų šaulių aukos

Šūviai kauniečius persekioja ir nešant išpilti šiukšles, ir stovint eilėse, ir džiaustant skalbinius balkone

Dvi dienas paeiliui į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) atvežti gana mįslingomis aplinkybėmis, pirminiais duomenimis, mažo kalibro šratiniu ginklu sužaloti žmonės. Dar vienas panašus atvejis Kaune užregistruotas prieš savaitę.

Visais atvejais nelaimėliams prireikė skubios operacijos. Iš jų kūnų – pilvo, galvos, kaklo bei peties – išimti svetimkūniai.

Kol kas pareigūnai šių įvykių nelinkę sieti, tačiau tam yra ir objektyvių priežasčių: nė vienas šių išpuolių nėra ištirtas.

Automobilio, dingusio po šūvio, mįslė

Vakar naktį KMUK chirurgų paciente tokiomis pačiomis aplinkybėmis tapo vienos privačios (pirminiais duomenimis) įdarbinimo agentūros finansininkė, gyvenanti Savanorių prospekto pabaigos daugiabutyje.

Apie pusę dvylikos nakties ši 55-erių metų nukentėjusioji teigia išnešusi šiukšles į bendrame kieme su vienu Partizanų gatvės daugiabučiu esantį konteinerį. Grįždama į namus, atkreipė dėmesį į greta savojo daugiabučio stovintį baltos spalvos lengvąjį automobilį. Kaip paaiškėjo netrukus, ne veltui: netrukus išgirdo pliaukštelėjimą, po kurio nudiegė petį.

Beveik tą pačią akimirką minėtas automobilis nuvažiavo gana dideliu greičiu. Kiek jame buvo žmonių, sužeistoji prisipažįsta nemačiusi. Galimai buvo užtamsinti automobilio langai. Tačiau apšaudytoji prisimena, kad prieš išnešdama šiukšles, dirstelėjusi pro langą kieman matė prie šio automobilio stovinčius 3 asmenis.

Šio mįslingo incidento ėmusis Dainavos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Sužalojimo pobūdis paaiškės tik baigus gydymą, o pagrindinė iš kelių dėl šio incidento aplinkybių iškeltų versijų – kažkas, vedinas chuliganiškų paskatų, gana pavojingai pramogavo.

Kaip vakar teigta, duomenų sieti šį išpuolį su nukentėjusiosios profesine veikla lyg ir nėra. Pasak pareigūnų, neturi jie kol kas informacijos ir apie galimus sužeistosios konfliktus su kaimynais. Ji pati taip pat tvirtina nieko neįtarianti. Pasak nukentėjusiosios kaimynų, neteko jiems iki šiol girdėti ir apie panašius incidentus jų kvartale.

Talką nutraukė ginkluoti svečiai?

Sekmadienio vakare į KMUK dėl šautinių žaizdų galvoje bei kakle iš Raudondvario seniūnijos Šilelio kaimo atvežtas jame pas draugą svečiavęsis 29-erių metų Rokiškio rajono gyventojas. Pagal pastarojo pasakojimą, jis apšaudytas per malkų vežimo talką, atvežus pirmąją prie autobusiuko pritvirtintą jų priekabą.

Neva beeinant į namą staiga pajuto smūgį į galvą. Beveik tą pačią akimirką girdėjo ir mažiausiai tris šūvius primenančius garsus.

Atsisukęs pamatė kelis vyrus. Vieno jų rankose buvo kažkas panašaus į beisbolo lazdą. Dar nukentėjusysis pasakoja spėjęs su ją laikančiuoju apsistumdyti. Manoma, kad ištiktas šoko. Nukentėjusiojo teigimu, nuo užpuolikų jam pavyko pabėgti netoliese esančio upelio pakrante.

Grįžęs po penkių minučių, ginkluotų atėjūnų jau neberadęs. Pasak pareigūnų, jeigu tikėtume nukentėjusiojo versija, neaišku, kodėl nėra daugiau nukentėjusiųjų, nors kiti šios talkos dalyviai jam antrina. Ne tik dėl sužalojimo aplinkybių, bet ir gūžčiojimu pečiais, kas ir dėl ko galėjo surengti šį išpuolį.

Vietinėje Raudondvario nuovadoje neslėpta, kad minėto kiemo šeimininkai jai žinomi. Tiek savo gyvenimo būdu, tiek kaip įtariamieji, sieti su vagystėmis.

Nakties troškulys paguldė į KMUK

Naktį į užpraeitą pirmadienį KMUK skubiai operuotas ir 43-ejų metų kaunietis, nukentėjęs per incidentą eilėje prie alkoholio, grįždamas su drauge iš vieno VI forto baro į savo namus Aukštuosiuose Šančiuose.

Remiantis šio sužeistojo, iki įvykio nebuvusio policijos akiratyje, pasakojimu, išgėręs bare du bokalus alaus, panoro dar jo parsivežti ir į namus. Šiuo tikslu draugės vairuojamas automobilis ir sustabdytas prie M.Riomerio gatvėje esančios parduotuvės „Samsonas”.

Vyriškio teigimu, priešais jį eilėje prie pernakt veikiančio šios parduotuvės alkoholinių gėrimų skyriaus langelio stovėjo apie 60-ies metų nepažįstamasis. Pastarasis, pasak pasakotojo, pernelyg ilgai krapštėsi, dėl to jis leido sau nepasitenkinimą išreikšti garsiai. Baigėsi tuo, kad nepažįstamasis atsisuko ir staigiu judesiu kažką įrėmė nepatenkintajam į pilvą. Sužeistasis teigia girdėjęs ir garsą, panašų į šūvį, tačiau, kad buvo peršautas, supratęs, tik draugės parvežtas į namus. Neva kraujuojanti žaizda pastebėta, tik ėmus peršėti pilvą.

Tą pačią naktį iš Traumatologijos punkto, pas kurio specialistus sužeistasis dar atvyko pats, jis greitosios pervežtas į KMUK. Ten iš jo pilvo išimta kulka.

Įtariamasis šiuo išpuoliu nerastas iki šiol.

Ataka padebesiuose

Visus minėtus įvykius sieja tai, kad išpuolių autoriai buvo ginkluoti šaunamaisiais įtaisais, kuriuos, kaip ir dujinius pistoletus, be specialaus leidimo galima įsigyti ginklų parduotuvėse. Tereikia būti pilnamečiu ir pateikti tai įrodantį dokumentą.

Tačiau neatmetama galimybė, kad galėjo būti panaudoti ir savadarbiai ginklai.

Dar labiau nerimą kelia tai, kad minėti mažo kalibro šratiniai ginklai (pagrindinė versija, kad žmonės sužeisti būtent jais) – kur kas pavojingesni už taip pat lengvai įgyjamus pneumatinius šautuvus, kurių aukos taip pat registruojamos Kauno policijos suvestinėse. Skandalingiausias toks atvejis užregistruotas pavasarį, kai savo buto 9-ame aukšte balkone sužalota vidurdienį skalbinius džiovusi eilinė vienos Kauno bendrovės darbininkė. 32-ejų metų nukentėjusioji teigė staiga pajutusi smūgį į skruostą, tarsi būtų pataikyta obuoliu. Moters skruostą peršvietę traumatologai tada konstatavo, kad jame – svetimkūnis (pataikyta vos už 2 centimetrų nuo akies). Išimta metalinė atplaiša panaši į kulkos skeveldrą.

Nors ir tada pagrindinė versija buvo, kad šaudė apie pasekmes nepagalvoję vietiniai paaugliai arba kas nors iš neblaivių kaimynų, šis nusikaltimas neištirtas iki šiol, nors pareigūnai ir prašė visuomenės pagalbos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.