Apie mažylės likimą nežinota pusę paros

Pirmadienio vakare Kauno policijoje buvo paskelbtas aliarmas, atšauktas tik vakar po pietų. Apie aštuntą vakaro pagalbos dėl 6-erių metų dukrelės dingimo kreipėsi Aukštuosiuose Šančiuose gyvenanti kaunietė.

Moters teigimu, ji buvo paprašiusi savo draugo, kad šis paimtų dukrą iš vaikų darželio. Tačiau grįžtant vakare iš darbo, į tą patį troleibusą, kuriuo ji važiavo į namus, minėtas draugas įropojo keturiomis ir be mergaitės, tik nešinas mažylės striuke. Į klausimą, o kur vaikas, vos beapversdamas liežuvį vyriškis atsakė: „Dabar nėra, bus rytoj”.

Persigandusi mergaitės mama kreipėsi į policiją. Tą patį vakarą į areštinę uždarytas ir jos 36-erių metų draugas. Neslepiama, kad baimintasi prieš kelias dienas konstatuotos Kėdainių tragedijos pasikartojimo. Iš pergėrusio vyriškio pavyko išpešti, kad grįždamas su mergaite iš miesto centre esančio darželio, jis panoro alaus, todėl nuėjęs su ja į prie buvusio „Planetos” kino teatro esantį barą. Ten, turėtais duomenimis, mergaitė ir dingo: daugiau vyriškis iš girtumo nieko neprisiminė.

Apklausus baro darbuotojus, ėmė aiškėti, kad paliktai mažylei pradėjus verkti, ją išsivedė kažkokia tamsaus gymio moteris. Padauginus dingusiosios nuotraukas ir rodant jas minėto kvartalo gyventojams bei šiame stočių rajone sutiktiems praeiviams, šalia čigonės versijos, atsirado ir benamių, nežinomais tikslais priglaudusių šią pamestinukę.

Kartu su tarnybon iškviestomis papildomomis Centro policijos komisariato pajėgomis, mažylės pernakt ieškojo ir paprastai tik po trijų dienų į dingusiųjų paieškas įsijungiantys Kauno vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai. Su vos ant kojų bepastovinčiu vaiką pametusiu vyriškiu jie turėjo tąsytis po visą miestą: tikrinti visi legalūs ir nelegalūs su juo siejami adresai. Tarp jų – ir meilužių, kurias žinojo dingusiosios mama. Kuo tolyn, tuo labiau buvo neatmetama ir galimo mažylės pardavimo kažkokiais nusikalstamais tikslais versija. Teigiama, kad vyriškis ne tik bandė pabėgti nuo pareigūnų, bet ir su jais susimušė.

Į dingusiosios paieškas bandyta įtraukti ir taksistus. Iš ryto jos nuotraukos išdalytos visiems Kauno patruliams. Aliarmas atšauktas tik apie pusę dviejų dienos, Aleksoto policijos nuovadai sulaukus netikėtų svečių. Maždaug tokiu laiku į ją atėjo iki šiol vietiniams pareigūnams nežinoma pagiringa aleksotiškių pora. Ji ir atvedė dingusią mergaitę. Atlydėjusieji mažylę sugebėjo paaiškinti tik tiek, kad parsivedę vakar ją paliktą likimo valiai iš aludės į namus. Tačiau kodėl apie tai policijai pranešta tik daugiau kaip po pusės paros, paaiškinti negalėjo. Manoma, kad tą vakarą ir jie atrodė panašiai, kaip mergaitę pradanginęs vyriškis.

Pirminiais duomenimis, klajonių metu jokio smurto mažylė nepatyrė. Ją pragėręs Šlienavoje registruotas vyriškis iki šiol policijai buvo žinomas tik kaip viešosios tvarkos drumstėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.