Paulauskas: „Merginos yra didvyrės”

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės likimo smūgiai nepalaužė. Prieš pasaulio pirmenybes keturias dienas klajojusios tarp Prancūzijos Gvianos ir Brazilijos krepšininkės čempionatą pradėjo pergale, o gerą žaidimą išlaikė ir vėliau.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Algirdas Paulauskas džiaugiasi, kad jo auklėtinės po Prancūzijos Gvianoje išgyvento košmaro nepasidavė ir pasaulio pirmenybėse startavo sėkmingai: „Prieš pirmąjį mačą turėjau visokių minčių. Mane buvo neramu, kaip mes sužaisime, tačiau pasirodėme gerai. Merginos nepalūžo dvasiškai, jos tikrai yra didvyrės”.

Strategas prisipažino, kad po įsimintiniausios kelionės gyvenime abejojęs komandos galimybėmis pasiekti išsvajotą ketvirtfinalį. „Pasirodo, klydau”, – sakė Paulauskas.

– Ar komanda jau apsiprato Brazilijoje ir pamiršo išgyventą košmarą?

– Taip, kitos išeities ir kito kelio neturėjome. Dabar apie tai negalvojame – įėjome į varžybų ritmą ir nenorime jo prarasti. Kartais pajuokaujame, jog skrisime į Kajeną, tačiau žaidėjos prašo, kad to košmaro joms nepriminčiau.

– Ar komandos žaidimui atsiliepė keturių dienų kelionės maršrutu viešbutis-oro uostas-viešbutis?

– Taip, be abejo, tai atsiliepė rinktinės fizinei formai. Sportininkui nesitreniruoti keturias dienas, o po to iš karto žaisti svarbias rungtynes yra labai nesveika, ypač po tokio didelio streso. Po keturių dienų nedarbo buvome „švieži”, bet žaidėjų raumenys atsipalaidavo. Fizinei krepšininkių formai tos kelionės turėjo labai daug įtakos. Manau, kad Ela Briedytė čiurnos traumą galėjo patirti būtent dėl tų visų kelionių.

– Tačiau po pirmųjų rungtynių neatrodė, kad kelionės labai paveikė komandos žaidimą.

– Mūsų komanda yra patirties ir jaunatvės derinys. Visą vasarą rengėmės čempionatui ir atvažiavome čia kažko siekti. Po tų ilgų kelionių mums reikia papildomų jėgų nusiteikti rungtynėms, susikoncentruoti bei žaisti. Žaidėjos po to pragaro jautė didelį emocinį nusivylimą, prisidėjo ir nuovargis – juk buvo nemiegotų naktų. Galbūt krepšinio gerbėjai to nuovargio nemato, tačiau žaidėjos jį tikrai jaučia.

– Ar tikėjote, kad komanda po tokios kelionės į Braziliją gali įgyvendinti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) iškeltą tikslą – patekti į ketvirtfinalį?

– Tiesą sakant, labai abejojau. Buvau apskaičiavęs, kad tai padaryti įmanoma, bet buvo sunku nuspėti, kokia po tokių nuotykių bus fizinė žaidėjų forma. Taigi abejonių buvo kilę visokių. Labai bijojau rungtynių su Senegalu, nes mačą su Kanados rinktine sužaidėme pernelyg gerai. Nuogąstavau, kad toms rungtynėms gali pritrūkti jėgų. Nepritrūko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.