Kvailiausias įvartis pasaulyje

Pasaulis to dar nematė. Brazilijoje įvartį įmušė… kamuolius paduodantis žmogus.

Būtent taip nutiko per Brazilijos trečiosios lygos rungtynes tarp „Santacruzense” ir „Atletico Sorocabana” komandų. Po netaiklaus „Santacruzense” puolėjo smūgio kamuolį vartininkui turėjęs paduoti vyriškis atsivarė jį aikštę ir nesmarkiai paspyrė į vartus. Jis aiškino taip padaręs, nes vartininkas ėmė keiktis. „Atletico Sorocabana” vartų sargas po keleto sekundžių paėmė kamuolį iš vartų ir rengėsi atlikti laisvąjį smūgį. Tuomet iš aikštės vidurio atbėgo mačui teisėjavusi moteris Silvia Regina de Oliveira ir netikėtai parodė į aikštės centrą. Tai reiškė, kad jį įskaitė įvartį.

Rezultato neanuliuos

Aršūs „Atletico Sorocabana” futbolininkų protestai nieko nepakeitė. Kamuolio padavinėtojo įvartis, pelnytas rungtynių 89-ą min., leido šeimininkams išplėšti lygiąsias 1:1 ir išsaugoti lyderių poziciją lygoje. „Santacruzense” po skandalingojo įvarčio turi 16 taškų, o galėjusi jį aplenkti „Atletico Sorocabana” (14 taškų) liko antra.

Apie neaiškias aplinkybes, kuriomis buvo pelnytas įvartis, S.R. de Oliveira mačo protokole neužsiminė, bet parašė, kad svečių žaidėjai ją daug kartų įžeidė ir net grasino.

Galbūt visa istorija būtų pasibaigusi tyliai, tačiau atsirado skandalingojo įvykio vaizdo įrašas, kurį netrukus rodė televizijos visame pasaulyje.

S.R. de Oliveirai teko teisintis. Ji paaiškino, kad nematė įvykio, nes nusisukusi bėgo aikštės vidurio link. Teisėja atsisuko, kai kamuolys jau buvo vartuose. Įvartį įskaityti jai patarė teisėjo asistentas, su kuriuo arbitrė buvo nubėgusi pasitarti.

Už šiurkščią klaidą S.R. de Oliveira buvo suspenduota 15 dienų, o jai klaidingai pataręs arbitras nubaustas dvigubai ilgesniam laikotarpiui.

„Mano klaida, kad pasitikėjau kitu žmogumi, o ne savo intuicija”, – pareiškė S.R. de Oliveira. Ji yra pirmoji moteris, teisėjavusi Brazilijos elito lygos mačams.

Nepaisydama skandalingos istorijos ir akivaizdaus klaidos įrodymo, San Paulo valstijos futbolo asociacija pareiškė, kad nėra jokių galimybių anuliuoti mačo protokole užfiksuotą rezultatą.

Vartininkas – pašaipų objektas

„Atletico Sorocabanos” atstovai asociacijos sprendimu, be abejo, nėra patenkinti. „Mes pašiurpę. Televizijos įrašas kalba pats už save. Daugiau komentarų nereikia”, – padėtį komentavo klubo viceprezidentas Valdiras Cipriani.

Kuriozišką įvartį praleidęs komandos vartininkas į istoriją žvelgia su šypsena. „Dabar visi šaiposi, kad man įvartį įmušė kamuolių padavinėtojas”, – juokėsi vartų sargas.

Netikėtai nuo pralaimėjimo išsigelbėję „Santacruzense” žaidėjai tokios dovanos atsisakyti neketina. „Jei teisėja įskaitė įvartį, tai jos problema, o ne mūsų”, – teigė prieš lemtingąjį epizodą į vartus nepataikęs puolėjas Samuelis.

Visame pasaulyje futbolo mėgėjai, žiūrėdami skandalingojo įvarčio vaizdo įrašą, kraipo galvas ir šaiposi. Brazilijos žiniasklaida iškėlė kitą problemą – moterų ateitis futbole. „Dabar visi prieš moteris nusiteikę vyrai galės drąsiai tvirtinti, kad moterims vyrų futbole – ne vieta”, – sakė Brazilijos ESPN televizijos Brazilijos kanalo komentatorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.