Stankevičius: „Į „Juventus” – norėčiau”

Italijos žiniasklaida paskelbė, kad Lietuvos futbolo rinktinės gynėju 25 metų Mariumi Stankevičiumi domisi legendinis Turino „Juventus” klubas, šiemet dėl korupcijos skandalo išmestas į „Serie B” pirmenybes

Nuo 2001 metų komandai „Brescia” atstovaujantis Stankevičius į „Juventus” galėtų pereiti ateinančių metų sausį, kai klubai galės registruoti naujus žaidėjus.

Atakuojantis gynėjas

„Su manimi apie perėjimą niekas iš klubų oficialių atstovų dar nekalbėjo. Aišku, jei būtų siūlymas iš „Juventus”, tikrai norėčiau persikelti į Turiną. Tokie pasiūlymai gaunami ne kasdien”, – vakar LŽ kalbėjo Stankevičius.

Lietuvos futbolininkas su klubu „Brescia”, į kurį atvyko iš Panevėžio „Ekrano”, turi dar dvejus metus galiojantį kontraktą. Stankevičius neslėpė, kad prieš šį sezoną dėl jo perėjimo su „Brescios” vadovais derėjosi „Serie A” Romos „Lazio” ir „Torino” klubai, bet nesutarta dėl finansinių sąlygų. Galima prisiminti, jog 2002-2003 metų sezoną „Brescia” lietuvį buvo paskolinusi ekipai „Cosenza”.

Lietuvos rinktinėje ir Italijos klube fizine jėga pasižymintis Stankevičius rungtyniauja dešiniojo gynėjo pozicijoje, bet dažnai įsitraukia į atakas. „Brescios” treneris nori, kad savo reidais nuolat padėčiau vienuolikės puolimui”, – sakė lietuvis.

Didelis taškų deficitas

„Brescios” klubas iš „Serie A” iškrito 2005 metais. Pastarosiose

„Serie B” pirmenybėse Brešijos komanda užėmė dešimtąją vietą, o naują sezoną pradėjo pergale ir lygiosiomis. „Brescia”, per pirmus du turus surinkusi 4 taškus, prieš vakarykštes rungtynes dalijosi trečiąja-septintąja vietomis.

„Juventus” klubas, dėl korupcijos skandalo praradęs šių metų Italijos čempiono titulą, „Serie B” pirmenybes pradėjo turėdamas 17 taškų deficitą. Per pirmus du turus Turino ekipa irgi pelnė keturis taškus. Tačiau „Juventus” vis tiek tebėra paskutinėje, 22-ojoje vietoje, nes prieš vakarykštes varžybas komandos sąskaitoje dar buvo minus 13 taškų. Nerealu, kad po šio sezono Turino klubas grįš į šalies elitinę „Serie A” futbolo lygą.

Prieš šį sezoną „Juventus” sutiko treniruoti buvęs Prancūzijos rinktinės kapitonas, 1998 metų pasaulio čempionas Didier Descampsas, kurio vadovaujamas „Monaco” klubas 2004 metais iškopė į Čempionų lygos finalą. Descampsas Turino klube pakeitė į Madrido „Real” išvykusį Fabio Capello. Tiesa, „Juventus” vadovai kalba kitaip – esą prasidėjus problemoms Capello paskubėjo pabėgti į Ispaniją ir ėmė vilioti Turino ekipos žvaigždes.

Italijos rinktinės pagrindinis vartininkas Gianluigi Buffonas pareiškė, kad tokioje sunkioje situacijoje neišduos „Juventus”. Taip pat pasielgė ir daugiau garsių futbolininkų, tarp jų – čekas Pavelas Nedvedas, Prancūzijos rinktinės puolėjas Davidas Trezeguet.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.