Teismas nustatė, kad klaipėdietis apšmeižė A.Bosą

Klaipėdos apylinkės teismas nustatė, kad 2005 m. rugsėjo 26 dieną Andrejus Fokinas paskleidė apie Seimo narį Antaną Bosą tikrovės neatitinkančią informaciją.

Šis teismas nustatė, jog A.Fokinas apšmeižė parlamentarą per visuomenės informavimo priemones.

Nutartyje skelbiama, jog dėl lėtinės psichinės ligos A.Fokinas negalėjo suprasti savo veiksmų ir jų valdyti. Teismas nutarė, kad jam būtina taikyti priverčiamąją medicinos priemonę – ambulatorinį stebėjimą sveikatos priežiūros įstaigose.

Kaip rašė „Lietuvos rytas”, A.Fokinas pagarsėjo visoje šalyje po to, kai rugsėjo mėnesio viduryje Klaipėdoje, prie naktinio baro „Medinava”, buvo sumuštas chuliganų.

Neįsidėmėjęs užpuolikų jūrininkas vėliau policijai nurodė, jog prie „Medinavos” jam į galvą alaus bokalu smogė žemo ūgio ilgaplaukis vyras. Jam pasirodė, jog tai – klaipėdietis Seimo narys A.Bosas.

Nukentėjusysis tvirtino parlamentarą atpažinęs iš nuotraukos Klaipėdos dienraštyje, kur A.Bosas su savo buvusia žmona, sveikatos centro „Lorna” savininke Loreta Bosiene užfiksuoti kaip donorystės skatintojai.

A.Fokinas savo nuomonės nepakeitė net po žurnalistų surengtos akistatos su A.Bosu viešbučio „Klaipėda” vestibiulyje.

„Tai jis prie „Medinavos” mane mušė ir išvadino „gaidžiu”, – tūžo jūrininkas, rodydamas per muštynes nuskeltą priekinį dantį.

Politikas įsižeidė ne juokais

Kaltinimų priblokštas A.Bosas dievagojosi „Medinavoje” niekada nesilankęs: „Kas šovė į galvą A.Fokinui? Tą dieną, kai jis neteko pusės danties, aš tikrai buvau Vilniuje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.