Ant parlamentarų stalo – P.Vaitiekūno ir A.Valionio rokiruotės planas

Buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis vietoj tolimosios Portugalijos gali keliauti dirbti daug arčiau – į ambasadą Baltarusijoje.

Trečiadienį, A.Valionio 56-ojo gimtadienio išvakarėse, Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) svarstys, ar prašyti Baltarusijos sutikimo jį skirti Lietuvos ambasadoriumi, rašo dienraštis „Lietuvos žinios”.

Seimo URK dar birželį planavo svarstyti A.Valionio skyrimą dirbti ambasadoriumi. Tuomet jis jau buvo parašęs atsistatydinimo pareiškimą, bet dar ėjo ministro pareigas. A.Valioniui buvo numatyta vieta Portugalijoje.

Tačiau per vasarą, panašu, socialliberalas persigalvojo. Ambasada Minske – viena sunkiausių ir įdomiausių darbo vietų diplomatams, juoba kad Lietuva aktyviai remia autoritarinio Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos režimui besipriešinančią šios šalies opoziciją.

Lietuvoje neslepiama abejonių, ar buvusi aktyvi A.Valionio pozicija palaikant Baltarusijos opoziciją netaps kliūtimi jam tapti ambasadoriumi šioje valstybėje.

Šių metų kovo mėnesį, prieš Baltarusijos prezidento rinkimus, proprezidentiška šios šalies televizija pareiškė, kad tūkstantinį mitingą Minske surengė ir koordinavo A.Valionis bei Lietuvos ambasada Minske.

Ambasadoriaus Minske kėdė liko tuščia šių metų vasarą, kai iš šio posto buvo atšauktas Petras Vaitiekūnas. Valstiečių liaudininkų sąjungai pasiūlius jis sutiko eiti užsienio reikalų ministro pareigas. Ministro portfelį P.Vaitiekūnas perėmė iš A.Valionio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.