Turizmo atstovai nori ne tik profesinės šventės

Trečius metus Klaipėdoje minima pasaulinė turizmo diena bus skirta ne tik artimesnei pažinčiai su miesto istorija, bet ir jo švarinimo akcijai bei boulingo čempionatui.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) direktorė Romena Savickienė nori, kad Pasaulinės turizmo dienos paminėjimas uostamiestyje taptų ne tik profesine, bet ir viso miesto švente.

Anot direktorės, kasmet šiai progai skirti renginiai sudomina vis daugiau klaipėdiečių.

Rugsėjo 27 dieną minima Pasaulinė turizmo diena Klaipėdoje prasidės keturiomis dienomis anksčiau. Iš anksto užsiregistravusiems žmonėms rugsėjo 23-osios vidurdienį TKIC organizuoja nemokamą ekskursiją po Klaipėdos senamiestį.

Rugsėjo 25-ąją turizmo srities atstovai rinksis į boulingo čempionatą, o jau kitą dieną visi miesto gyventojai bei studentai bus kviečiami į švaros akciją „Kad Klaipėdoje būtų švariau-2”.

Rugsėjo 27 dieną uostamiesčio muziejus bus galima aplankyti už pusę kainos. Tokią akciją muziejai vieningai nutarė organizuoti pirmą kartą. Tam tikromis valandomis po vieną ekskursiją muziejai rengs ir nemokamai.

Ekskursijų gidai tądien vilkės tautiniais drabužiais, o prie Klaipėdos TKIC grieš kaimiškos muzikos kapela.

1979 metais rugsėjo 27-ąją Tarptautinė turizmo organizacija paskelbė Pasauline turizmo diena. Ji švenčiama siekiant paskatinti turizmą ir užmegzti kultūrinius ryšius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.