Vyras į savo žmoną šovė iš pasalų

Netikėtas pagyvenusio vyro išpuolis savaitgalį prieš savo žmoną sukrėtė ne vieną Velžio seniūnijos Preidžių kaimo gyventoją.

Nežinia dėl kokių priežasčių paleidęs šūvį į penkeriais metais už save jaunesnę sutuoktinę 68 metų Petras Kuncė sunkiai ją sužeidė.

Dėl peršauto pilvo ir rankos 63 metų Emilija Kuncienė gydoma Panevėžio ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje.

Savo žmonos sužalojimu įtariamas P.Kuncė laiką leidžia Panevėžio rajono policijos areštinėje. Kol kas jis sulaikytas dviem paroms, vėliau bus sprendžiama, kokią kardomąją priemonę skirti.

Šeima buvo tvarkinga

Šis neapgalvotas P.Kuncės poelgis skaudžiai atsilieps jo šeimai. Kartu su žmona jam teks sukti galvą dėl tolesnio bendro gyvenimo.

Keturias dukras išauginę Kuncės gyvena už keliolikos kilometrų nuo Panevėžio esančiame Preidžių kaime. Artimiausi kaimynai įsikūrę už keliasdešimties metrų, o už dviejų tolumoje stovinčių sodybų prasideda jau Kabelių kaimas.

Atokiau nuo kelio esantis vienkiemis gražiai sutvarkytas. Matyti, jog šeimininkai jo priežiūrai įdėjo nemažai darbo. Pasak aplinkinių gyventojų, P.Kuncė visą gyvenimą dirbo kalviu.

Sodybos gyventojų ramybę saugojo prie ūkinio pastato pririšti du šunys.

Nelaime pasibaigusį sekmadienį trys Kuncių dukros su šeimomis buvo atvykusios pas tėvus.

Susipykdavo dėl menkniekių

Vakar prieš vidurdienį Kuncių sodybos kieme sutikta jų dukra Vida Sabanskienė minėjo, jog tądien kartu su seserimis padėjo tėvams nukasti bulves. Patys Kuncės dėl silpnos sveikatos bulvių nekasė.

Dėl ligos P.Kuncė prastai valdė vieną kūno pusę, vasaros pabaigoje grįžo po reabilitacijos kurso Panevėžyje. Ne ką geresnės sveikatos buvo ir E.Kuncienė.

Nors tėvai kartu pragyveno beveik 45 metus, tačiau pastaruoju metu neretai susipykdavo dėl menkniekių.

„Abu buvo tarsi nervų kamuoliukai. Atvažiuoji aplankyti, tai vienas ant kito imdavo šnekėti. Pasibardavo tarpusavyje, bet nesimušdavo”, – sakė moteris.

Sutikti kaimynai irgi neblogai atsiliepė apie Kuncių šeimą. „Bent jau iš pažiūros atrodė, kad jie gražiai tarpusavyje sutaria. Kartu į parduotuvę eidavo susikibę rankomis”, – kalbėjo kaimiečiai.

Tą dieną padedant artimiesiems bulvės iki vidurdienio buvo nukastos. Šiltą rudens dieną talkininkai turėjo gal kokius 2-3 butelius pirktinio alaus.

„Tėvas galėjo nebent išgerti tik kokią stiklinę, bet ne daugiau”, – minėjo V.Sabanskienė, paklausta, ar jos tėvas tądien vaišinosi alumi.

Po bulviakasio Kuncių artimieji išsivažinėjo palikę juos vienu du. Kas įvyko tarp sutuoktinių, dar nežinoma.

Pasak V.Sabanskienės, jiems matant tėvai nesipyko. Tarpusavyje jie tądien gerai sutarė.

Žmonos patykojo kieme

Iš kur P.Kuncė gavo medžioklinį šautuvą, paaiškės artimiausiu metu. Kad tėvas galėjo turėti šaunamąjį ginklą, dukros per daug nenustebino.

„Tai galima buvo nujausti iš jo kalbų. Jau beveik dvidešimt metų tėvas prasitardavo, jog nebijo gyventi vienkiemyje, nes turi kuo apsiginti. Tačiau paties ginklo nemačiau”, – sakė V.Sabanskienė.

Šūvis Kuncių sodybos kieme nuaidėjo sekmadienį apie 17 valandą.

Pirminiais duomenimis, E.Kuncienė buvo peršauta kieme. Už tvarto įrengtas lauko tualetas, tad moteris galbūt ėjo iš ten, kai buvo peršauta.

„Panevėžio ryto” korespondentams vakar nuvykus į nelaimės vietą, dar buvo matyti neseniai įvykusios tragedijos pėdsakai. Prie šiltnamio ant žemės buvo nemaža kraujo dėmė.

Kraujo buvo prilašėję ne tik ant takelio. Kruvinas šleifas driekėsi ir ant tvoros pagalių, į kuriuos prisilaikydama ėjo peršauta ranka ir pilvu E.Kuncienė. Ant tvoros buvo likusi pakabinta jos skarelė.

Iš kūno rankiojo šratus

Apie įvykusią tragediją V.Sabanskienei pranešė pati jos motina E.Kuncienė.

Tuo metu V.Sabanskienė vežė vaikus į futbolo varžybas, kai paskambino motina. Nieko nelaukusi moteris nuskubėjo į tėvų sodybą, tačiau jos iškart nepasiekė.

Pakeliui prasilenkė su į Panevėžį lekiančiu greitosios pagalbos automobiliu ir nuskubėjo jam iš paskos.

Į ligoninę nuvežta E.Kuncienė buvo sąmoninga, dar dukrai spėjo pasakyti, kad ją peršovė.

Sužeistajai buvo nustatytos dešinio dilbio ir tos pačios pusės pilvo šautinės žaizdos. Pasak V.Sabanskienės, peršvietę motinos pilvą medikai išvydo aštuonis šratus, juos ir išėmė.

Nors šratai smarkiai sužalojo moters ranką, tačiau nepažeidė jokių vidaus organų. Šiuo metu pavojaus jos gyvybei nėra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.