Priešrinkiminės klajonės

Kauno miesto taryboje daugėja politinių perbėgėlių

Buvęs liberaldemokratas Juozas Marcalis praėjusią savaitę oficialiai tapo miesto Tarybos Socialdemokratų frakcijos nariu. Šiek tiek anksčiau jo buvę kolegos Gediminas Petrauskas ir Gediminas Žemaitis papildė liberalcentristų gretas. Jau tapo tradicija, kad prieš artėjančius savivaldybių tarybų rinkimus politikai nevengia keisti savo politinių pažiūrų ir įsitikinimų.

Buvę liberaldemokratai – į skirtingas komandas

Pastaruoju metu Nepriklausomai frakcijai priklausė vos trys pagal liberaldemokratų sąrašą išrinkti politikai – J.Marcalis, Tautvydas Barštys ir Romualdas Venzbergas. Prieš keletą mėnesių dar du buvę Rolando Pakso bendražygiai prisijungė prie liberalcentristų.

G.Žemaitis tapo savotišku politinių perbėgėlių rekordininku. Į praėjusios kadencijos miesto Tarybą šis politikas buvo išrinktas pagal socialliberalų kandidatų sąrašą, tačiau vėliau jis jau dirbo kartu su Lietuvos laisvės sąjungos komanda, o šios kadencijos pradžioje papildė liberaldemokratų gretas.

Dar įdomiau susiklostė buvusio R.Pakso bendražygio G.Petrausko karjera. Šios kadencijos pradžioje jis vienintelis ryžosi konkuruoti su A.Garbaravičiumi dėl mero posto. Po nesėkmingų rinkimų G.Petrauskas teigė, kad valdžios lovys tvirtai sukaltas, nors bulvės ir pašalusios. Tačiau dabar buvęs liberaldemokratas laikomas vienu ištikimiausių mero aplinkos žmonių.

Neoficialiais duomenimis, į kitą frakciją rengiasi perbėgti ir R.Venzbergas.

Pažadėjo vietą kandidatų sąraše?

Naujasis Socialdemokratų frakcijos narys J.Marcalis neigė, kad į šią partiją jis įstojo dėl artėjančių savivaldybių tarybų rinkimų. „Dar net nesu apsisprendęs, ar apskritai dalyvausiu rinkimuose”, – tikino politikas.

Paklaustas, ar svarstė galimybę prisijungti prie Liberalcentristų frakcijos, J.Marcalis nuo tiesaus atsakymo išsisuko. „Tačiau tuomet būtų kilusios kalbos, kad braunuosi arčiau valdžios lovio. Man tai nėra priimtina”, – tikino socialdemokratas.

„Per keletą svarbių balsavimų su socialdemokratais buvome vienoje barikadų pusėje. Man priimtina jų pozicija, todėl ir pasirinkau šią partiją”, – sakė J.Marcalis.

Liberalcentristas ieško kitos frakcijos

Pastarosiomis savaitėmis vieša paslaptis tapo, kad partiją žada pakeisti ir liberalcentristas Eligijus Dzežulskis-Duonys. Politikas to neneigė, tačiau sakė kol kas dar nesąs galutinai apsisprendęs. Anksčiau jis priklausė Moderniųjų krikščionių demokratų partijai, kuri vėliau susijungė su liberalais ir centristais.

Dabar E.Dzežulskis-Duonys aktyviausiai kalbasi su krikščionių demokratų atstovais, nors anksčiau derėjosi ir su konservatoriais.

„Jis seniai kalba, kad norėtų prisijungti prie mūsų frakcijos. Diskusijos vyksta ir toliau, tačiau frakcijos nariai gana atsargiai žiūri į perbėgėlius. Jeigu sutaps mūsų požiūriai ir politikas pasirengęs vadovautis krikščioniškomis vertybėmis, tada nieko blogo”, – teigė Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas.

Miesto konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas atmetė galimybę, kad E.Dzežulskis-Duonys galėtų prisijungti prie jų frakcijos.

„Nė vienam politikui negalime pasiūlyti garantuotos vietos kandidatų sąraše. Jis bus sudarytas po reitingavimo. Gal dėl to nesame populiarūs tarp kitų partijų politikų. Manau, kad politinės klajonės vyksta dėl išskaičiavimo”, – sakė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas.

Liberalcentristų frakcijos seniūnas Gediminas Budnikas teigė nieko nežinantis apie E.Dzežulskio-Duonio ketinimus pakeisti partiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.