A.Drakšas pateko į mokesčių inspektorių taikiklį

Buvęs pašalinto prezidento Rolando Pakso verslo partneris, Tiesos ir teisingumo (liberaldemokratų) partijos narys Algirdas Drakšas pateko į mokesčių inspektorių bei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos taikiklį.

Prezidentinio skandalo metu išgarsėjęs kaip vienas tarpininkų tarp pašalinto prezidento R.Pakso ir verslininkų, Vilniaus miesto taryboje liberaldemokratams atstovaujantis A.Drakšas įkliuvo per nekilnojamojo turto bendrovę „Ober Haus” anonimiškai parduodamas sodybą Trakų rajone. Šio turto jis nedeklaravo privalomoje privačių interesų deklaracijoje.

Už prieš keletą metų vietoj senos sodybos iškilusius du vienaaukščius su mansardomis pastatus nekilnojamojo turto agentas prašė 2,68 milijono litų. Jei pirkėjas būtų nepajėgus mokėti tokios sumos, siūloma paskola penkiolikai metų.

Tokia didelė sodybos kaina ne vien todėl, jog veik 300 kvadratinių metrų raudono mūro pastatai yra iš šiuolaikinių medžiagų, su židiniais, pirtimi, vėdinimo sistema, o visas sodybos plotas net 2,46 ha. Kainą greičiausiai lėmė ir geografinė padėtis – 45 kilometrai nuo Vilniaus esanti sodyba yra ant unikalaus savo grožiu Antakmenių ežero kranto, Aukštadvario regioniniame parke. Be to, teigiama, jog parengti ir suderinti projektai savininkui priklausančiame sklype statyti pirtį, valčių prieplauką ir pavėsinę su židiniu.

Bendrovė „Ober Haus” šį Čižiūnų kaime iškilusį objektą parduoda slėpdama tikrąjį savininką A.Drakšą. „Ekstrai” apsilankius agentūroje, jai pateikti dokumentai rodė, jog tai yra Stasio ir Kazimiros Vaitkų turtas. „Kai pasirašysite pirkimo sutartį, sužinosite ir tikrąjį savininką, – tikino bendrovės agentas Vytautas Broniukaitis. – Kaimo turizmui tai nelabai tiktų – būtų gaila prašmatniai įrengtų patalpų”.

Prieš keletą metų sodybą įsigijęs, o vėliau pardavęs Stasys Vaitkus buvo R.Pakso patikėtinis prezidento rinkimų kampanijoje. Šis A.Drakšo slepiamas turtas ne paslaptis ir R.Paksui: būdamas prezidentas, jis į sodybą buvo atvykęs apžergęs motociklą ir lydimas apsaugos.

Mokesčių inspekcijos pareigūnai turi rimtų įtarimų, jog A.Drakšas, įsigydamas šią sodybą, gali būti nesumokėjęs privalomų mokesčių valstybei. Taip pat turima įtarimų, jog su šios sodybos statyba nuslepiant mokesčius gali būti susijusi Tvarkos ir teisingumo partijos nario firma „Restako”.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, baigusi patikrinimą, turėtų kreiptis į teismą: turto nedeklaravusiam A.Drakšui gresia piniginė bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.