V.Pociūno žūties išaiškinimo niekam nereikia?

Patyręs Lietuvos teismo medicinos ekspertas prof. Antanas Algirdas Garmus tvirtina, kad tiriant Lietuvos saugumo pareigūno Vytauto Pociūno žūties aplinkybes padaryta bent keletas rimtų klaidų, rašo dienraštis L.T.

Pagal vieną iš versijų Lietuvos saugumo pareigūnas Baltarusijoje galėjo žūti ne sava mirtimi. Oficialios versijos, patvirtinančios ar paneigiančios šį spėjimą, nėra ir artimiausiu metu nebus.

Teismo medicinos instituto direktorius Alvydas Rimantas Pauliukevičius aiškios datos, kada bus pateiktos išvados, L.T. žurnalistams nepateikė, nors jos Generalinėje prokuratūroje galėjo atsidurti jau šį pirmadienį. Tai, kad išvados jau galėjo būti parengtos, patvirtino ilgametis šios įstaigos darbuotojas, šiuo metu vadovaujantis Teismo medicininių tyrimų biurui, prof. A.Garmus.

Jaučiasi teisūs

„Pas mus nėra specialių protokolų išskirtiniams atvejams. Kiekvienas tyrimas atliekamas bendra tvarka. O jei atvejis yra išskirtinis, mes dar atidesni, kad vėliau nereikėtų aiškintis. Tyrimas užsitęsia”, – teisinosi A.Pauliukevičius ir pridūrė: „Sensacijų nelaukite”.

Ar tai reiškia, kad išvados bus bevertės?

„Žinoma, kad sensacijų tikėtis sunku. Tai pakartotinis tyrimas. Pirmo tyrimo metu jau viskas suardyta, supjaustyta. Juk baltarusiai nemanė, kad kažką reikia palikti ir lietuviams”, – patvirtino ir A.Garmus.

Todėl ilgamečiam Valstybės teismo medicinos tarnybos vadovui nesuvokiama, kad į Brestą stebėti baltarusių darbo buvo išsiųstas tik vienas ir ne didžiausią patirtį turintis teismo medicinos ekspertas – Paulius Petreikis.

„P.Petreikis – galvos traumų specialistas, o tuoj po V.Pociūno žūties atsirado versija, kad jis galėjo būti paveiktas cheminėmis medžiagomis”, – stebisi A.Garmus ir nesupranta, kodėl nebuvo nusiųstas reikiamas specialistas, galintis parvežti daugiau ir sverbesnės informacijos.

Įtartinos detalės

Lietuvoje tyrimą taip pat atliko tik vienas žmogus, nors tokiu atveju vertėjo sudaryti bent dviejų žmonių komisiją.

„Juk tai valstybės garbės reikalas!” – piktinosi A.Garmus.

Beje, keletas detalių jam kelia įvairių spėjimų. Iš nuogirdų jis sužinojo, kad V.Pociūnui lūžęs pirmas kaklo slankstelis. Tai įmanoma, jei žmogus krinta ant galvos, tačiau šiam sulaužyti ir rankų bei kojų kaulai. Vadinasi, jis krito ant kitų kūno dalių.

Ekspertas patvirtino, kad kraujospūdį mažinantys vaistai – klofelinas, kuriais, neoficialiais spėjimais, pareigūnas galėjo būti apsvaigintas, skaidosi tik gyvame organizme. Po 6–8 valandų medikamento pėdsakų nelieka.

Tačiau jeigu V.Pociūnas žuvo anksčiau, baltarusiai medikamento turėjo rasti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "V.Pociūno žūties išaiškinimo niekam nereikia?"

  1. Aiskauda

    taip matyti kam tai naudinga,geras posakis yra žmogus yra problema nėra žmogaus nėra problemos ,profesorius labai gerai pastebėjo,tačiau specialistai kurie turėjo reikalauti kompleksinės komisijos jau Baltarusijoje ne ar buvo jiems nurodymas iš aukščiau,kad užteks ir vieno ir postfactum…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.