„Duetas”: kur du – trečias ne svečias?..

Šiandien 17 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3) menininkai Dainius Labutis ir Artūras Šlipavičius pristatys bendrą projektą „Duetas”.

„Duete” abu menininkai, įgyvendindami vieną bendrą projektą, atgaivina kolektyvinio bendradarbiavimo strategiją, komandoje vienas kitą papildo. Anot jų, projekto tikslas – „sukurti postmodernistinį, siurrealistinį dailės ir muzikos spektaklį apie moters ir vyro santykius”. Meninis projektas susideda iš tapybos bei fotografijos diptikų, erdvinių ir videoobjektų bei EX+BITION muzikos – sukuriant vienalytę instaliaciją.

Dviejų menininkų – fotografo ir tapytojo – projektas „Duetas” yra bandymas sujungti į visumą skirtingas meno sritis.

D.Labutis – žinomas žurnalistinės fotografijos atstovas, dažnai dokumentuojantis džiazo atlikėjus ir koncertus, o vėliau fotografijas pristatantis parodose.

A.Šlipavičius – taip pat žinomas dailininkas, muzikantas ir pokštininkas. Menininkas tapo, o inspiruotas tapybos kuria muziką. Jis, vienas iš avangardinės muzikos grupės „Ir visa tai, kas yra gražu, yra gražu” įkūrėjų, kurių „kreivos” kompozicijos bei pasirodymai visada tampa savotišku performansu. Kitas menininko hobis – kolekcionuoti pasaulio muzikos instrumentus ir pačiam juos kurti.

A.Šlipavičiaus teigimu, kūryboje labiausiai jį domino ir domina menų sintezė. Menininkas siekia sukurti „naują meno pasaulį”, kuriame visi menai būtų lygūs ir vienodai svarbūs.

Ne ką mažiau svarbus šiam duetui Vytautas Labutis – garsus džiazo muzikantas, saksofonininkas. Atrodo, netiesą byloja lietuviška patarlė: „kur du – trečias ne svečias”. Bendraudamas su V.Labučiu, tapytojas A.Šlipavičius 1987-aisiais įgyvendino savo pirmąjį tapybos ir muzikos projektą. Kitas ne ką mažiau reikšmingas projektas „Lethe”, kuriam menininkas nepagailėjo dešimties metų (1992-2002), buvo eksponuojamas ir Klaipėdos dailės parodų rūmuose. A.Šlipavičius jį vadina didžiausiu ir brandžiausiu savo gyvenime.

D.Labučio ir A.Šlipavičiaus „Duetas” Klaipėdoje svečiuosis iki spalio 22-osios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.