Versija: A.Hitleris nenusižudė ir pabėgo į Argentiną

Garsus Argentinos publicistas Abelis Basti, pasižymėjęs sensacingais nacizmo istorijos tyrinėjimais, savo naujoje knygoje teigia, kad nacių lyderis Adolfas Hitleris ir jo žmona Eva Braun 1945 m. gegužę nenusižudė, o pabėgo į Argentiną ir ten ilgai slapstėsi.

Knygoje „Hitleris Argentinoje” A.Basti remiasi liudininkais, kurie esą buvo susitikę su fiureriu skirtingose šalies vietose, ir cituoja slaptą FTB dokumentą, kuris neva patvirtina šią versiją.

Autoriaus duomenimis, A.Hitleris ir dar maždaug septyni žmonės į Argentiną atplaukė povandeniniu laivu ir išsilaipino mažame Kaleta de los Loros miestelyje tarp 1945 m. liepos ir rugpjūčio. Laivą, plukdžiusį Trečiojo Reicho vadą, jo žmoną ir kelis palydovus, lydėjo dar du submarinai. Išlipus A.Hitleriui ir kitiems į krantą, laivai buvo paskandinti.

Anot A.Basti, minėto miestelio vandenyno rajone jam ir jo kolegoms „specialia įranga” pavyko 30 metrų gylyje aptikti tris paskendusius laivus. Publicisto teigimu, apie šiuos skenduolius nėra užfiksuota jokios informacijos nė viename dokumente.

Savo teiginiams pagrįsti A.Basti cituoja ne vieną liudininką.

„Mažame Kordobos provincijos miestelyje La Falda gyveno Walteris ir Ida Eicchornai, žinomi kaip pagrindiniai nacistinės Vokietijos finansų agentai Pietų Amerikoje. Eicchornų namuose ilgus metus kaip tarnaitė dirbo Catalina Gamero, kuri gyva iki šiol ir pasižymi blaiviu protu bei stipria atmintimi. Ji man papasakojo, kaip 1949 m. ji patarnavo A.Hitleriui mažame viešbutėlyje, kuris priklausė Eicchornams. Jie vadino fiurerį „Pusbroliu”. Viešbutyje A.Hitleris gyveno kelias dienas, o paskui persikėlė į naują namą Pan de Asukare. Be to, išliko to meto susirašinėjimo laiškai tarp Eicchornų ir „Pusbrolio” bei jų bendros nuotraukos”, – rašo A.Basti.

C.Gamero tvirtina, jog „Pusbrolis” kontaktavo su Eicchornais iki 1964 m., kol numirė Ida Eicchorn.

Pagal A.Basti versiją XX a. septintojo dešimtmečio viduryje A.Hitleris persikraustė į Paragvajų, kur jį priglaudė diktatorius Alfredo Stroessneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Versija: A.Hitleris nenusižudė ir pabėgo į Argentiną"

  1. Pranašas

    Patikimų šaltinių teigimu, A. Hitleris restauruotu povandeniniu laivu išplaukė į Lietuvą, kur, V.Uspaskich prašymu, įves vokišką tvarką ir politinius Viktoro persekiotojus patalpins į kanclagerius…

  2. Pranašas

    Atsiprašau, į konclagerius, nes kanceliariniuose lageriuose jie dabar ir gyvena…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.