Kauno „Žalgirio” treneris A.Bagatskis: CSKA bus ne pyragai

Po burtų traukimo „Žalgirio” treneris Ainaras Bagatskis džiaugėsi nepatekęs į kietą Eurolygos B grupę, o „Lietuvos ryto” strategas Sharonas Druckeris varžovų ULEB taurėje į stiprius ir silpnus neskirstė.

Milžiniška ULEB krepšinio turnyrų mašina pradėjo suktis ir yra pasirengusi naujam 2006–2007 metų sezonui. Graikijos sostinėje vakar ištraukti Eurolygos ir ULEB taurės varžybų burtai, o kiek daugiau nei po mėnesio komandos jau pradės kovas aikštėje, rašo dienraštis L.T.

Pajėgiausio Senojo žemyno Eurolygos turnyro 24 komandos buvo suskirstytos į 3 grupes po 8 komandas. Kauno „Žalgiris” pateko į C grupę, kurioje taip pat rungtyniaus čempionų titulą ginanti Maskvos CSKA, „Barcelona”, Trevizo „Benetton”, Stambulo „Fenerbahce”, „Pau-Orthez”, Salonikų „Aris” ir Neapolio „Eldo” komandos. Pirmąsias rungtynes kauniečiai žais Trevize spalio 25 arba 26 dieną su Italijos čempionu „Benetton”.

Lengva nebus

Ceremonijoje Atėnuose dalyvavęs „Žalgirio” ekipos strategas Ainaras Bagatskis L.T. patikino, kad Kauno klubui burtai buvo palankūs, tačiau kautis reikės su visais varžovais.

– Kokie įspūdžiai ištraukus burtus?

– Burtai kaip burtai. Be „Žalgirio”, Eurolygoje yra dar 23 geros komandos. Mūsų grupėje du favoritai – CSKA ir „Barcelona”. Likusios komandos pakankamai lygios. Jų rezultatai priklausys nuo konkrečių rungtynių, pasirengimo, sėkmės dvikovos dieną.

– Turnyre tradiciškai susikerta CSKA ir „Žalgirio” keliai. Maskviečiai šįkart dar ir čempionai. Tai negąsdina?

– Manau, kad „Žalgirio” niekas nebaugina. Šios komandos jau niekuo nenustebinsi – Eurolygoje žaidžia ne pirmi metai. Juk sako, nesvarbu su kuo žaidi, svarbu, kaip žaidi. Reikia turėti galvoje ir tai, kad čempionų titulą lengviau iškovoti nei apginti. Tad maskviečiams taip pat nebus lengva.

– Kokie kauniečių šansai pasiekti kitą etapą?

– Galimybių visuomet yra. (Juokiasi.) Pirmą etapą turime įveikti. Tai ne itin lengva užduotis, bet turime ją įvykdyti.

– Kokią grupę įvardytumėte kaip „mirtininkų”?

– Sunku pasakyti. Gerai, kad nepatekome į B grupę, kur prie silpniausių priskiriamos gerai sukomplektuotos italų „Joventut” ir „Lottomatica” ekipos. Jeigu jau skirstyčiau, tai B grupę pavadinčiau „mirtininkų”.

– Iš esmės esate patenkinti šiais burtais?

– Taip. Tačiau lengvo gyvenimo tikėtis neverta.

Stengsis laimėti viską

Atėnuose varžovus taip pat sužinojo ir ULEB taurės turnyre dalyvaujantys klubai. 24 ekipos buvo suskirstytos į 4 grupes po 6 komandas. Vilniaus „Lietuvos ryto” ekipa A grupėje susigrums su Atėnų AEK, Las Palmo „Gran Canaria”, Nansio „Sluc”, Vršaco „Hemofarm” ir Bambergo „Brose Baskets”. Pirmoje dvikovoje vilniečiai spalio 31 dieną namie susitiks su serbų komanda „Hemofarm”.

Burtų traukimą Vilniuje stebėjęs komandos treneris Sh.Druckeris varžovų nesiėmė vertinti – kol kas daugiau klausimų nei atsakymų. L.T. jis tvirtino, kad svarbiausia būti pasirengus kiekvienam mačui.

– Kaip vertinate ULEB taurės burtų traukimą?

– ULEB taurė – labai stiprus turnyras. Daugelis komandų pajėgios žaisti Eurolygoje, todėl kova bus atkakli ir sunki. Turėsime rengtis kiekvienoms rungtynėms ir kovoti.

– A grupėje laukia rimti varžovai?

– Čia kalbama apie tai, kaip gerai komandos gali žaisti. Dabar tik pradžia, nelabai žinome kitų komandų pajėgumą. Bus įsibėgėta lėtai, todėl dabar dar nežinia, kas geras, kas silpnas, o kas originalus.

– Kurios komandos „Lietuvos rytui” bus pavojingos?

– Su visomis komandomis žaisti bus sunku. Šiuolaikiniame krepšinyje reikia būti pasirengusiam 100 proc. kiekvienoms rungtynėms. Tai ir darysime.

– Kokių galimybių turi komanda patekti į kitą etapą?

– Sieksime maksimumo – laimėti kiekvienas rungtynes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.