Nuomotojai laukia paskutinio dosnaus savaitgalio

Pakelės nuomotojus iš Palangos prieigų lyg vėjas nupūtė. Ištvermingiausieji, sutikti pakelėje, teigė klientų laukiantys paskutinę savaitę.

Tikimasi, kad šis savaitgalis turėtų būti dosnus ne tik geru oru, bet ir paskutiniais poilsiautojais.

Kai kurie nuomotojai, teisindamiesi nuovargiu, sezoną baigė jau paskutiniosiomis rugpjūčio dienomis.

Sumažėjo ne tik nuomotojų, bet ir jų siūlomų kambarių kainos. Jos dabar primena sezono pradžią, kai buvo prašoma po 40-50 litų už kambarį arba po 15 litų nuo žmogaus.

Tiesa, sinoptikų prognozių pro ausis nepraleidžiantys kai kurie nuomotojai šį savaitgalį ketino prašyti penkiais litais daugiau. Kiti sezono pabaigos proga kainų žadėjo nedidinti.

Tai, kad konkurencija dėl kiekvieno potencialaus kliento nuožmi, galėjo įsitikinti ir „Vakarų ekspreso” korespondentė. Autobusų stotyje priėjus pasiteirauti kainų, nuomotojai, petraukinėdami vienas kitą, puolė atkakliai siūlyti būtent jų būstą.

„Jei turėčiau klientų, čia nestovėčiau”, – mestelėjo vyras, pasiteiravus, ar poilsiautojai dabar tokie reti svečiai, kad taip dėl kiekvieno kovojama.

Pakelės nuomotojai pagyrų vasarai šykštėjo. Anot jų, sezonas buvęs vidutiniškas, mat turtingesni lietuviai išvažiuoja į užsienį, o dosnesni kurorte būna tik tie, kurie „bėga nuo žmonų”.

„Ponas Dievas davė gerą sezoną. Nei mūsų organizacijos nariai, nei maitinimo įstaigos skųstis negali”, – jiems nepritarė organizacijos „Svetingas šeimininkas” pirmininkė Irena Švanienė.

Anot jos, skųstis gali nebent tie, kurie tik dejuoja ir daugiau nieko nedaro.

I. Švanienei antrino individualios įmonės „Palbiuras”, taip pat užsiimančios ir patalpų nuoma poilsiui, vadybininkė Rita Rojienė: „Jei kambariai buvo nuomojami ir miegamuosiuose Palangos rajonuose, tai reikia įsivaizduoti, kiek buvo žmonių. Ten šeimininkai nuomoja tik tuo atveju, jei užsipildo miesto centras”.

Pasak vadybininkės, dosniausios palangiškiams buvo „mindauginės” – keturios poilsio dienos liepos mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.