Nužudytas dėl cigaretės?

Narpliojant vieną sunkų nusikaltimą įminta kito, dar sunkesnio, mįslė

Kauno rajono teisėsaugininkams, atrodo, pavyko įminti daugiau kaip 4 mėnesių senumo mįslę, kas nužudė name priešais Vilkijos Vydūno alėjos parką gyvenusį 68-erių metų vienišių.

Padaręs šį nusikaltimą prieš porą dienų prisipažino tos pačios gatvės 22-ejų metų gyventojas, rugpjūtį suimtas 3 mėnesiams už sunkų savo tėvo sveikatos sutrikdymą.

Pastarojo nusikaltimo aplinkybių tyrimą Kauno rajono policija pradėjo prieš sužeistojo valią. 45-erių metų nukentėjusysis buvo atvežtas į vieną Kauno ligoninių sunkios būklės. Konstatuota, kad perdūrus pilvą gali būti pažeisti vidaus organai.

Apklausiamas po sudėtingos operacijos vyriškis pareiškė jokių parodymų dėl sužalojimo neduosiantis, nes niekam neturi pretenzijų.

Nors įstatymai numato, kad artimieji gali neduoti parodymų prieš savo šeimos narius (įtariant šiuo nusikaltimu jau buvo sulaikytas sužeistojo sūnus), ikiteisminį įvykio tyrimą policija pradėjo.

Išsiaiškinta, kad konflikto, vos nesibaigusio tragedija, metu buvo neblaivūs ir tėvas, ir sūnus. Tačiau už plėšimą bei chuliganizmą jau teistas sūnus eilinį kartą pradėjo auklėti tėvą, kodėl šis geria. Teigiama, kad dėl šios ydos pastarasis prarado ir turėtą darbą, tačiau didžiausia situacijos įkaite buvo nuolat girtaujančio sutuoktinio mušama žmona. Konfliktas, po kurio tėvas atsidūrė chirurgų globoje, tada kilo sūnui bandant apginti jo skriaudžiamą mamą.

Sūnaus spardomas bei talžomas tėvas sugebėjo išbėgti kieman. Sūnus jį atsivijo su peiliu. Sulaikytas jis teisinosi smogęs tėvui besigindamas. Neva šis kieme jį užpuolė.

Teigiama, kad sunkiai sužalotas suimtojo už šį nusikaltimą trims mėnesiams tėvas neturi pretenzijų ir toliau. Tačiau jeigu nebūtų pradėtas tyrimas dėl jo sunkaus sveikatos sutrikdymo, galėjo likti neatskleistas kitas, dar šiurpesnis nusikaltimas, padarytas Vilkijoje gegužę, nors jį tiriant buvo sulaikytas ne vienas vietinis girtuoklis, kurį vėliau, įtarimams nepasitvirtinus, teko paleisti.

Ši sunki mįslė buvo užminta gegužės 4-osios naktį Vilkijos Vydūno alėjoje, parko prieigose, aptikus sunkiai sužalotą pensininką. Jį, gulintį kraujo klane prie savo namų, automobilio šviesomis apšvietė pro šalį važiavęs vairuotojas. Buvo apie pusę keturių nakties.

Keliamas į greitosios pagalbos automobilį sužeistasis, kurio pilve žiojėjo kiauryminė žaizda, dar kažką nerišliai šnekėjo, tačiau į Kauno medicinos universiteto klinikas jis jau atvežtas be sąmonės. Medikams išgelbėti šio pensininko gyvybės nepavyko. Po savaitės, taip ir neatgavęs sąmonės, jis mirė. Teigiama, kad ne dėl durtinio sužalojimo, bet dėl patirtos sunkios galvos traumos.

Po šio įvykio vietos apžiūros pagrindine versija tapo prielaida, kad vienas gyvenęs pensininkas buvo nužudytas persekiodamas į jo namus slapčia įlindusį vagį. Tokią versiją piršo nusikaltimo vietoje rastos šluotos koto atplaišos bei grumtynių pėdsakai, aptikti aukos namuose.

Remiantis prisipažinusiojo dėl šio nusikaltimo pasakojimu (jo aukos apklausti taip ir nepavyko), buvo truputį kitaip. Įtariamasis kaimynystėje gyvenusio pensininko nužudymu teigia neva atėjęs tąnakt pas jį cigaretės. Prisibeldus į duris paaiškėjo, kad šeimininkas rūkalų neturi. Kas įvyko po to, įtariamojo teigimu, jau buvo jį pagavusio aklo įniršio padarinys.

Teigiama, kad įkalčių, patvirtinančių įtariamojo prisipažinimą, pakanka. Nors jo auka taip pat, esant progai, neatsisakydavo stikliuko, vietiniai tragiškai žuvusį vienišių apibūdino kaip išprususį žmogų, su kuriuo visada būdavo apie ką pakalbėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.