Po košmariškos kelionės – įspūdinga pergalė

Daug nervų kainavusi ir nemalonių incidentų kupina keturių dienų kelionė į Braziliją nepalaužė Lietuvos krepšininkių kovinės dvasios. Pasaulio čempionato B grupės rungtynėse, San Paulo „Ibirapuera” arenoje, Lietuvos moterų rinktinė 84:58 (24:10, 22:12, 20:20, 18:16) sutriuškino Kanados komandą.

Tai – pirmoji Lietuvos merginų pergalė pasaulio čempionate. Vakar, neįvykus pirmosioms rungtynėms su Australijos krepšininkėmis, lietuvėms buvo įskaitytas pralaimėjimas 0:2.

Tik šiandien ryte San Paulą pasiekusios ir treniruotės nesurengusios lietuvės rungtynes pradėjo ryžtingai – po taiklių E.Šulčiūtės (7 taškai), R.Valentienės (3 taškai) ir J.Štreimikytės (2 taškai) atakų mūsų šalies krepšininkės įsiveržė į priekį 12:4.

Kėlinio viduryje lietuvaitės po E.Šulčiūtės tritaškio pirmą kartą pasiekė dviženklį pranašumą 17:6.

Antrajame kėlinyje Lietuvos krepšininkės nemažino spartos – po taiklių S.Valužytės bei A.Čiūdarienės metimų pavyko pasiekti 19 taškų pranašumą 31:12.

Kėlinio pabaiga dar gražesnė – po L.Brazdeikytės ir J.Štreimikytės atakų lietuvaičių pranašumas tapo daugiau negu akivaizdus – 42:17. Rodos, kanadietės, o ne lietuvės keturias dienas bandė patekti į Braziliją.

Trečiojo kėlinio pradžioje, po 6 iš eilės pelnytų J.Štreimikytės taškų, švieslentėje žibėjo 52:26. Šypsena pagaliau pasirodė ir rinktinės trenerio A.Paulausko veide – jo žodžiai, kad lietuvės suplėšys varžoves, išsipildė.

Lietuvėms kiek atsipalaidavus, kanadietės, T.Kleindienst, N.Johnson ir K.Smith pastangomis, sumažino savo atsilikimą iki 19 taškų – 35:54, tačiau lietuvės jau buvo nebepavejamos.

Ketvirtajame kėlinyje lietuvės tvirtai žengė pirmosios ir pelnytos pergalės link, o Kanados krepšininkių akyse sužibo ašaros.

Lietuvos rinktinė per rungtynes suklydo 11 kartų, varžovės – 21.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė 21 tašką pelniusi J.Štreimikytė. S.Valužytė įmetė 15, E.Šulčiūtė – 14, L.Brazdeikytė – 13, R.Valentienė – 9, A.Bimbaitė – 8, A.Čiūdarienė – 4.

Kanados rinktinei 11 taškų pelnė T.Sutton-Brown, 10 – A.Brown, 8 – T.Kleindienst, 6 – Ch.Abury.

Rytoj, 23.30 val. Lietuvos laiku, lietuvaitės susitiks su Senegalo rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

1 atsiliepimas į "Po košmariškos kelionės – įspūdinga pergalė"

  1. Senis

    Šaunuolės, taip ir toliau lakykit, nušluostykit vyrams nosis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.