Bėgliai sulaikyti namuose

Sekmadienio bėgliai iš Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos darbų kolonijos laisve, kuri jiems sukėlė tik papildomą stresą, džiaugėsi vos parą. Kaip jau pranešėme, pirmadienio pavakarę Klaipėdos rajono sodininkų bendrijoje, kurioje gyvena jo artimieji, sulaikytas vyresnysis iš bėglių – M.K. Vakar rytą savo tėvų namuose Skuodo rajone Ylakiuose aptiktas ir jaunesnysis – R.M.

M.K., parsivežtas į Pataisos namus dar tą patį vakarą, pasakojo, kad pasislėpti nuo jų ieškančių pareigūnų padėjo tamsa. Neva, šia prisidengdami, jie pėstute nuėjo iki „Megos”, kurios prieigose pavyko susistabdyti automobilį, nuvežusį juos autostopu iki Klaipėdos. Pirminiais duomenimis, oficiali informacija apie nepilnamečius bėglius pasirodė tik pirmadienio ryte. M.K. teigimu, netoli namų jie jau buvo pirmadienio paryčiais, tačiau pastarasis į juos taip ir nespėjo užsukti, o R.M. pasibeldė į tėvų duris tik pirmadienio vakare.

Pirmasis sodininkų bendrijoje, kurioje gyvena tėvai, besislapstantį M.K. pastebėjo jo vyresnysis brolis. Jau buvo apie 16 valanda. Brolis teigia pamanęs, kad jam pasivaideno. Kad jaunėlis pabėgo iš įkalinimo įstaigos, jis sužinojo tik grįžęs į namus – iš mamos. Pastaroji nedelsiant apie tai pranešė Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų direktoriui.

Teigiama, kad M.K. po valandos pasidavė pats, priėjęs prie vieno iš kelių po sodininkų bendriją važinėjančių vietinės policijos bei Pataisos namų pareigūnų ekipažų. Nebekomplikuoti ir taip prastos situacijos jam patarė vyresnysis brolis, sugebėjęs rasti jaunėlį anksčiau už pareigūnus bei dviračiu po sodininkų bendriją jo ieškojusią mamą.

Ylakių gyvenvietė, iš kurios kilęs R.M., pareigūnų teigimu taip pat šukuota visą pirmadienį. Lankytasi ir bėglio tėvų namuose, ir pas močiutę, ir kitais adresais, kuriais, kaip įtarta, jis galėjo slėptis. Nieko nepešus nuspręsta apsistoti ties pabėgusiojo tėvų namais. Kaip šis į juos grįžo, nepastebėta. Tačiau vakar, apie 7.30 val., vėl pabeldus į šių namų duris, jas nedelsiant atidaręs R.M. tėvas pranešė, kad sūnus jau rengiasi kelionėn į Kauną. Tėvas teisinosi nepranešęs apie sūnaus grįžimą iš gailesčio. Po daugiau kaip parą trukusių klajonių jis buvo labai išvargęs, todėl nuspręsta leisti sūnui išsimiegoti. Tėvas tikino, kad jeigu pareigūnai būtų nepasirodę, pats būtų netrukus pristatęs bėglį į vietinę policiją.

Teigiama, kad abu sulaikytieji labai gailisi. Jie vėl patalpinti į karantiną, su jais dirba psichologai. Kaip vakar dienraščiui tvirtino šios įstaigos direktoriaus pavaduotoja Neringa Gudėnaitė, paauglių pabėgimo motyvas neaiškus, kaip dar neaiškios ir aplinkybės, kuriomis du budėtojai, turėję prižiūrėti šešiasdešimt kieme buvusių nuteistųjų, pražiopsojo šį pabėgimą.

Nors abu bėgliai teisti jau ne kartą, realią laisvės atėmimo bausmę jie atlieka pirmą kartą. Vienas – nuo kovo, kitas – nuo rugpjūčio mėnesio. Teigiama, kad per tą laiką niekas iš namiškių čia jų taip ir neaplankė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.