Relax FM tradiciniame renginyje – net 2 žvaigždės: Shemekia Copeland ir Mike Sanchez!

Radijo stotis Relax FM tęsia gerą tradiciją dukart metuose organizuoti garsiausių pasaulio bliuzo atlikėjų pasirodymus Lietuvoje. Šį kartą bliuzo muzikos gerbėjų laukia gražios naujos tradicijos tęsinys. Jau antrajame renginyje „Dvigubas bliuzo ir rokenrolo smūgis” viename koncerte scenoje pasirodys iškart du atlikėjai: charizmatiškoji juodoji bliuzo princesė Shemekia Copeland (JAV) ir sprogstamas rokenrolo užtaisas – Mike Sanchez (UK) ir jo komanda.

Koncertas įvyks spalio 10 dieną Vilniuje, Forum Palace rūmuose.

Debiutinis 18- metės garsaus Teksaso bliuzo gitaristo Johnny Clyde Copeland dukters 1997-tų metų albumas iškarto tapo sensacija, o pati Shemekia iškart įsiveržė į pirmąsias bliuzo dainininkių gretas. Dabar, kai jai 27 -eri, ji lyginama su Koko Taylor, Aretha Franklin, Etta James ir Ruth Brown. Šie palyginimai suprantami, nors ir ne visai korektiški. Shemekia Copeland tiesiog kitokia. Jos manieroje susilydė paveldėta iš tėvo „sprogstanti” teksasietiško bliuzo tradicija ir laisvesnis bei rafinuotesnis Harlemo stilius, o visa tai dar sustiprina ryškios Gospel intonacijos.

Tokios jaunos dainininkės pasiekimų sąrašas išties įspūdingas: penki Blues Music Awards apdovanojimai, Grammy nominacija, penki Living Blues Awards apdovanojimai, Blues Music Awards for Song Of The Year apdovanojimai ir t.t. Garsios bliuzo leidybinės firmos „Alligator” prezidento Bruce Iglauer nuomone, būtent SHEMEKIA yra sekanti didžioji bliuzo dainininkė. „Ji turi balsą, įvaizdį, šaknis ir begalinį srautą energijos, kurią ji tiesiog spinduliuoja. Bliuzo pasaulis laukė tokios dainininkės jau daug metų”.

Shemekia Copeland koncertuoja garsiausiuose pasaulio bliuzo festivaliuose ir klubuose, pasirodo scenoje su tokiais grandais kaip B. B. King, Buddy Guy, Taj Mahal, Koko Taylor ir Rolling Stones.

Kitas renginio svečias – ne mažiau garsus dainininkas, pianistas ir gitaristas Mike Sanchez – yra labiausiai intriguojantis ir charizmatiškas šių dienų Rhythm & Blues ir Rock’n’roll’o atlikėjas. Būdamas prisiekęs 50-ųjų klasikinio rock’n’roll’o mylėtojas, jis groja šią muziką su nepaprastu įsijautimu ir jėga. Galima drąsiai teigti, jog didieji tos epochos dainininkai ir pianistai Little Richard, Fats Domino ir Jerry Lee Lewis yra įsikūniję į Mike Sanchez – ir visa tai dar pakelta kvadratu!
ed Zeppelin vokalistas Robert Plant. Jo padedamas Mike Sanchez 1984 m. įkūrė grupę „Big Town Playboys”, kuri eilę metų buvo laikoma viena iš geriausių Rock’n’Roll’o grupių.
Vėliau Mike Sanchez grojo ar tebegroja nesuskaičiuojamoje gausybėje įvairių derinių ir projektų: solo koncertai, dalyvavimas grupėje ” Bill Wyman’s Rhythm Kings”, grojimas su bliuzo žvaigždėmis Lowell Fulson ar Little Willie Littlefield, vadovavimas nuosavai grupei „Mike Sanchez Rythm And Blues Revue”.
Laimingi klausytojai, pabuvoję Mike Sanchez koncerte teigia, kad įrašai ir DVD neperteikia nė dalelės tos džiaugsmingos Rhythm’n’blues euforijos, kurią jie patytė, matydami atlikėją gyvai.

Antrasis renginių ciklo „Dvigubas bliuzo ir rokenrolo smūgis” koncertas – tai jau septintas pasaulinio lygio bliuzo atlikėjų pasirodymas, kurį organizuoja bliuzą, blues-roką bei lengvąjį džiazą penkiuose didžiausiuose Lietuvos didmiesčiuose transliuojanti radijo stotis Relax FM. Iki šiol vykę bliuzo žvaigždžių Walter Trout, Coco Montoya, Bernard Allison, John Lee Hooker Jr., Duke Robilard Band, TEN YEARS AFTER ir Pete Anderson and The American dreams koncertai sulaukė stulbinančio pasisekimo ir gausios publikos palaikymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.