Vyras smigo žemyn iš šeštojo aukšto

Sumaišęs laiptinę su lifto šachta, nukritęs darbininkas atsipirko abiejų kojų lūžiais

Vakar Kaune iš statomo daugiabučio namo šeštojo aukšto nukritęs 27 metų statybininkas susilaužė abi kojas, bet liko gyvas. Sukilėlių prospekte namą statančių darbininkų pasakojimu, jie yra neapsaugoti nuo panašių nelaimių. Įvykį pradėjo narplioti Žaliakalnio policijos komisariatas ir Valstybinė darbo inspekcija. Minėto dvylikos aukštų namo statyboje tai jau antras nelaimingas atsitikimas šiais metais.

Krito kojomis į priekį

Niekas nematė, kaip apie 14 valandą į atvirą lifto šachtą įkrito 27 metų dažytojas tinkuotojas. „Su juo kartu viename kambaryje lyginome sienas, bet į jį buvau nusisukęs nugara, todėl pačios nelaimės nemačiau, – pasakojo 28 metų Raimondas. – Pritrūkome statybinių medžiagų ir jis, matyt, nuėjo jų atsinešti”.

Vyriškis galėjo sumaišyti laiptinės įeigą su atvira lifto šachta. Tai iš dalies patvirtina ir du atviri kojų lūžiai. Į pusrūsį iš šeštojo aukšto darbininkas smego kojomis. Apačioje gruntas buvo minkštas, kai kur telkšojo balos. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, vyriškis buvo perduotas greitosios medicinos pagalbos medikams. Jų automobilyje jis nebuvo praradęs sąmonės. „Jam lūžusios abi kojos, bet gyvens”, – sakė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties gydytoja Daiva Marija Aleknavičienė.

Medikai suteikė pirmąją pagalbą ir maždaug po 20 minučių nelaimėlis buvo išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Be patirtų lūžių ir nubrozdinimų, ten jam galėjo būti diagnozuota ir daugiau sužeidimų.

Ne pirma nelaimė

Atvykus specialiosioms tarnyboms, prie statybų aikštelės susirinko apie 20 aplinkinių namų gyventojų. Jie kalbėjo, kad dvylikos aukštų namas statomas nuo praėjusių metų rudens, esą šiose statybose kartą jau buvo įvykusi nelaimė.

„Prieš kokius keturis mėnesius tada mačiau, kaip keli darbininkai mėgino padėti kraujuojančiam draugui, – pasakojo Vytas Radzevičius. – Buvo atvažiavusi net greitukė”.

„Kur žiūri darbo saugos inspektoriai? Liftų šachtos neužtvertos, todėl ir atsitinka tokios nelaimės”, – pasakojo vienas darbininkų.

Daugiabutį namą Sukilėlių prospekte 87A stato Kauno bendrovė „Arauša”. Šios įmonės generalinis direktorius Algirdas Ruokis patvirtino, kad prieš kurį laiką dėl nelaimingo atsitikimo buvo nukentėjęs betonuotojas.

„Bet jis krito ne iš aukštai ir tai buvo subrangovų žmogus”, – sakė A.Ruokis. Seniau įvykusios nelaimės jis nedetalizavo, o apie naująją beveik nieko negalėjo pasakyti. Subrangovų UAB „Medga” ir UAB „Pilkoji Vilkija” atstovai „Kauno dieną” tikino, kad susižalojo ne jų darbuotojas.

Piktinosi darbdaviais

Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus vedėjo Andriaus Daujoto, inspekcija jau pradėjo tyrimą. „Pasitvirtinus, kad nelaimė įvyko nesilaikius darbo saugos reikalavimų gali būti iškelta net baudžiamoji byla”, – sakė A.Daujotas.

Inspekcija surinktą medžiagą perduos narplioti prokurorams. Žaliakalnio policijos komisariate jau pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Į nelaimės vietą atvykus žurnalistams, nuo jų akivaizdžiai slapstėsi už darbus atsakingi asmenys. Vieną jų liudininkai pavadino darbų vadovu, bet žmogus su kažkuo karštai diskutavo telefonu, o baigęs kalbėti, vengė susitikimo su žiniasklaida.

Iki rugsėjo 11 dienos Kauno apskrityje užregistruoti iš viso keturi mirtini nelaimingi atsitikimai darbe. Nuo metų pradžios dėl darbo saugos pažeidimų sunkius susižalojimus patyrė 31 Kauno apskrities gyventojas. Dažniausiai nelaimių užregistruojama statybose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.