Septynios taisyklės, kaip gerai išsimiegoti

Nicole Graton, medicininių straipsnių autorė, lektorė, oficialiame prancūzų terapeutų žurnale skelbia septynias gero miego taisykles

Autorė neteigia, kad reikia laikytis visų septynių taisyklių iškart. Pakanka pasinaudoti bent keliais jos patarimais, ir pajusite, kad jūsų miegas gerėja. Kiekvienas žmogus yra individualus, tad ne visiems viskas gali būti veiksminga. Tiesiog reikia pasipraktikuoti ir rasti sau tinkamiausią būdą užmigti.

Pirmoji taisyklė

Ilgai nevakarokite, nes be reikalo išeikvosite daug energijos, kuri jums praverstų kitą dieną. Jei prieš miegą sportuosite, tai padės jums geriau užmigti. Ypač veiksmingas greitasis ėjimas. Pakaks prieš miegą 30 minučių greitu žingsniu pasivaikščioti, ir miegas bus gilesnis. Galima pasivažinėti dviračiu ar paplaukioti baseine. Tiks ir gimnastika.

Antroji taisyklė

Naktį reikia miegoti visiškoje tamsoje. Tai ypač svarbu dėl to, kad miego hormonas melataninas išsiskiria tik tamsoje. Melataninas reguliuoja paros ciklus. Naktį, kai yra tamsu, jo išsiskiria daugiau, ir žmogus apsnūsta. Prašvitus jo koncentracija organizme sumažėja, ir žmogus atsibunda. Jei miegate apšviestoje patalpoje ar pro langą matyti miesto šviesos, melatanino gali gamintis mažiau.

Trečioji taisyklė

Prieš miegą venkite alkoholio, kofeino ir nikotino. Alkoholis sumažina miego kokybę, kofeinas yra dirgiklis, kuris išblaško apsnūdimą, o nikotinas yra stimuliatorius, verčiantis naktį keletą kartų keltis.

Ketvirtoji taisyklė

Miegamąjį prieš miegą būtina vėdinti. Kambaryje turi būti pakankamai deguonies, nes per sapnus smegenys yra labai aktyvios, ir joms reikia deguonies. Rekomenduojama temperatūra miegui – 15-17 laipsnių. Be to, miegas labiau atgaivina vėsiame kambaryje nei šiltame.

Penktoji taisyklė

Po dienos darbų, stresų neikite iškart miegoti. Reikia nusiraminti. Paklausykite ramios muzikos, paskaitykite, pamedituokite. Tai nuramins neramų protą. Dvasios ramybė sužadins miegą.

Šeštoji taisyklė

Geriau yra atsibusti be žadintuvo arba prieš jam suskambant. Jei atsibusite natūraliai, išvengsite staigaus ir netikėto pabudimo iš gilaus miego. Tai yra sveikiau. Pabudus natūraliai smegenys bus žvalesnės. Pakanka prisiversti atsikelti keliomis minutėmis anksčiau už žadintuvą. Tai būtina atlikti prieš einant miegoti.

Septintoji taisyklė

Miegoti patartina ne tik naktį. 20 minučių pogulis po pietų atnaujina jėgas. Kartais užtenka ir 5 minučių pauzės kiekvieną kartą, kai pajuntate nuovargį. Tereikia tiesiog užsimerkti ir leisti pailsėti akims.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Septynios taisyklės, kaip gerai išsimiegoti"

  1. taip, galima pamiegoti jei nedirbi. jei dirbi, tai kartais ir papietauti nebeužtenka laiko 😥

  2. MIGLA

    As,kai nakti negaliu miegoti ,skaitau knyga.bet neidomia /neuzvedancia/-labai padeda.

  3. siksnosparnis

    uzmiegu apie 4 ryto keliuosi 3 dienos.bandau uzmigti anksciau bet sukasi galvoje visokios mintys ka darysiu rytoj kaip rasti darbe ir pns tai isijungiu tw tai vel isjungiu kai baigesi programa isijungiu pc kaip db zodziu baigiu isproteti 😯 visiskai nenoriu miego !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.