SEB Vilniaus bankas išparduoda 200 mln. vertės nekilnojamąjį turtą

SEB Vilniaus bankas parduoda visus turimus pastatus, kuriuos vėliau ketina nuomotis iš būsimų savininkų.

Parduodami 47 nekilnojamojo turto objektai, kuriuose šiuo metu įsikūrę SEB grupės bankai ir jų padaliniai. Bendra visų objektų vertė – apie 200 mln. litų, rašo dienraštis „Verslo žinios”.

SEB grupės strategija numato, kad grupė pati neturi ir nevaldo nekilnojamojo turto, o reikalingas veiklai patalpas nuomojasi iš specializuotų bendrovių.

Lietuvoje parduodami 26 objektai. Bendras pastatų, kuriuose SEB grupė išsinuomos patalpas ilgam laikotarpiui, plotas – apie 14 tūkst. kv. metrų. Pastatą, esantį Vilniuje, Gedimino prospekte, bankas nuomosis ilgam, o iš Jogailos gatvėje esančių pastatų išsikraustys.

Latvijoje parduodami 22 objektai, kurių bendras plotas – beveik 28 tūkst. kv. metrų. Visuose SEB grupė planuoja nuomotis patalpas ilgam laikotarpiui, o Estijoje parduodama 14 objektų, iš kurių SEB pasiliks 13-oje (bendras plotas – per 31 tūkst. kv. metrų).

Sandorio patarėjais tapo „SEB Vilfima”, „Catella” ir „SEB Enskilda”.

„Sandoris atitinka SEB grupės strategiją atsisakyti su tiesiogine veikla nesusijusio verslo. Jau dabar matome, kad susidomėjimas parduodamu turtu labai didelis, domisi pasaulyje gerai žinomi investuotojai į NT rinką, todėl manome, kad turto pardavimas turės teigiamos įtakos ir bendrai investicinei aplinkai Lietuvoje. Beje, greičiausiai tai bus didžiausias nekilnojamojo turto sandoris Baltijos šalyse”, – sakė bendrovės „SEB Vilfima” vadovas Baltijos šalims Žygintas Mačėnas.

SEB Grupė 1999–2000 metais įsigijo Vilniaus banką Lietuvoje, „Unibanka” Latvijoje ir „Uhispank” Estijoje. Šiuo metu juose dirba maždaug 4.7 tūkst. žmonių, bankai turi 2,4 mln. klientų.

Tuo pat metu kiti Lietuvoje veikiantys bankai jiems priklausančių statinių pardavimo neforsuoja ir parduoda tik neefektyvų turtą..

Banko „DnB Nord” centrinė būstinė Vilniuje yra banko nuosavybė. Pasak šio banko atstovų, parduotas tik tas turtas, kurio plotas buvo gerokai didesnis nei to reikėjo. Tas pasakytina apie padalinius Lietuvoje, kurių priežiūra kainavo daugiau nei duodama nauda.

„Hansabanko” atstovai teigė turintys „optimalų” skaičių pastatų ir visais jais naudojasi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.