Vėl skamba grasinimai pasitraukti iš koalicijos

Susitikę po vasaros atostogų Panevėžio rajono tarybos nariai vėl ėmė rietis. Jų diskusijose nėra nei politinės kultūros, nei tolerancijos, ginčijamasi siekiant pažeminti ir įžeisti oponentą.

Tai paaiškėjo jau per pirmąjį šį rudenį tarybos posėdį.

Konservatorė Violeta Grigienė vanojo ir pašaipiomis adatėlėmis nuolat smaigstė valstietį liaudininką merą Povilą Žagunį, o „valstietis” Juozas Račkauskas skalbė V.Grigienę.

„Aš nebegaliu dalyvauti šitame posėdyje. Grigienė daugiausiai žino, daugiausiai rėkauja! Ji nežino, kas yra kapitalas, kaip jis juda, o ant visų rėkia! Gaila, kad šiandien posėdyje nėra Etikos komisijos pirmininko, galėtų apsvarstyti Grigienės elgesį”, – posėdyje Alfonso Giedraičio pasigedo J.Račkauskas.

Žodžiais kapojosi ne tik skirtingose koalicijose esantys politikai, bet ir tos pačios, valdančiosios, koalicijos atstovai.

Paprastai santūrumu pasižymėdavęs valstietis liaudininkas Petras Nevulis be užuolankų išdrožė Dainiui Ožalui, kad šis visą posėdį šnekąs vien apie gatvę, kurioje pats gyvena.

Ši P.Nevulio replika tiesiog įsiutino koalicijos partnerį D.Ožalą, į tarybą išrinktą pagal liberalų demokratų sąrašą.

„Viskas, aš iš koalicijos išeinu! Aferizmo nepakęsiu! Vienas gudrutis atsirado!” – piktai atrėžė D.Ožalas.

Baigiantis posėdžiui D.Ožalas dar kartą pakartojo, kad iš valdančiosios koalicijos jis pasitrauks.

Konfliktas tarp P.Nevulio ir D.Ožalo įsižiebė po to, kai pastarasis kelis kartus paminėjo Ramygalos Ąžuolytės gatvę, kurioje gyvena.

Pasak D.Ožalo, išasfaltavus Ąžuolytės ir Epušoto gatves, likę nepabaigti tvarkyti kelkraščiai. Todėl Epušoto gatvėje nebegalintys prasilenkti automobiliai.

„Aš ir paklausiau, ar tie kelkraščiai bus pabaigti tvarkyti, ir kas tai prižiūri. Išėjo taip, kad čia mano problema ir aš visada domiuosi tik tuo, kas man rūpi. Bet aš negaliu nematyti, kai šalia mano kiemo daromas kažkoks brokas. Pasirodo, atstovauti savo kraštui negalima. Nors kai kas atstovauja ir Krekenavai, ir Smilgiams, ir taip toliau.

Koalicijoje kvepia aferizmu, nes visur, kur yra valstiečių ar socialdemokratų partijos narių, ten klausimus galima sutvarkyti ramiai, o jei klausimą iškelia ne jų partijos narys, tada problema”, – jau po posėdžio „Panevėžio ryto” žurnalistę tikino jauniausias tarybos narys D.Ožalas.

Ramygaliečio pasiteiravome, ar jis nepasikarščiavo ir galbūt neapgalvotai prasitarė apie koalicinės sutarties nutraukimą.

„Visiškai ne. Nuo kito tarybos posėdžio aš tikrai prisijungsiu prie opozicijos. Nežinau, kaip tėvas (Ričardas Ožalas, – aut. past.), bet jis atskiras asmuo, jam spręsti. Kad išeinu iš koalicijos, oficialiai pranešiu prieš kitą tarybos posėdį”, – patikino pašnekovas.

Pernai lapkritį iš valdančiosios koalicijos buvo viešai pagrasinęs išeiti D.Ožalo tėvas R.Ožalas. Tačiau R.Ožalo pasiryžimas pasirodė esąs netvirtas – jis koalicijoje liko ir atsisakė paaiškinti visuomenei, kodėl apsigalvojo.

Gal tai buvo tik sutapimas, tačiau R.Ožalas iš koalicijos pareiškė pasitraukiąs po to, kai taryba balsų dauguma atsisakė biudžeto lėšomis paremti Ožalų verslą.

Tėvo ir sūnaus Ožalų vadovaujamas kooperatyvas „Ramygalos aruodai” prašė 30 tūkstančių litų, kuriuos kooperatyvas pasiskolino iš Smulkaus ir vidutiniojo verslo rėmimo fondo daugiau nei prieš trejus metus, pripažinti negrąžinama parama.

Fondo narė savivaldybės Ekonomikos ir turo valdymo skyriaus vedėja Aldona Čiegytė tada pareiškė, jog Verslo rėmimo fondas neužsiima labdaringa veikla – jis verslininkams teikia paskolas bei padengia jų bankams mokamas palūkanas.

Kooperatyvas „Ramygalos aruodai” šiemet vasarį vėl kreipėsi į tarybą su prašymu. Tik šįkart – su kuklesniu: dovanoti nebe 30 tūkstančių, o per 3 tūkstančius litų.

Ir R.Ožalo vadovaujamo kooperatyvo prašymas buvo patenkintas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.