Jūrinio buriavimo jubiliejus prasidėjo dviem regatom

Šeštadienį Klaipėdoje startavo ir finišavo tradicinės Kapitono S. Marcinkevičiaus ir „Budžio” regatos.

Kapitono S. Marcinkevičiaus regatos dalyviams startas buvo duotas nuo Kruizinių laivų terminalo krantinės šeštadienį 14.00 valandą. Maršrutu Klaipėda – Būtingė – Klaipėda išplaukė 12 jachtų iš įvairių Lietuvos miestų.

Dėl organizacinių nesklandumų planuota 80 jūrmylių distancija buvo sutrumpinta iki 57,8 jūrmylių. Dalyviai finišavo jachtklube, Smiltynėje.

Pirmoji jachta „Lietuva” (kapitonas Osvaldas Kudzevičius) finišavo truputį po vidurnakčio, tačiau pagal perskaičiuotą laiką nugalėtoja tapo jachta „Vakarė” (kapitonas Marijus Eidukevičius), trasoje sugaišusi 11 valandų 8 minutes. Antra liko „Lietuva”, o trečią vietą užėmė jachta „Suominis” (kapitonas Ričardas Ramanauskas) į jachtklubą grįžusi po 14 val. 19 min.

Šios regatos rezultatai taip pat buvo įtraukti į Lietuvos jūrinių jachtų čempionato įskaitą. Šiuo metu pirmąją vietą užima „Vakarė”, antra – „Lietuva”, trečia – „Neringa” (kapitonas Viktoras Golubovskis).

Iš 12 startavusių jachtų nefinišavo šešios. Kai kurioms plyšo burės, trūko trosai ir t. t.

Nors, anot Lietuvos buriuotojų sąjungos valdybos pirmininko Lino Tamkvaičio, oras varžyboms buvo ne itin palankus, bet prieš tai kelias dienas siautęs vėjas „paliko” bangas, su kuriomis buriuotojams teko pakovoti.

„Budžio” regata startavo iš vadinamosios Kurhauso įlankėlės Smiltynėje, o finišavo Juodkrantėje. Šios lenktynės yra mėgėjiškos, jose nefiksuojamas laikas. Teisėjai vertina tik, kaip taisyklingai buvo manevruojama.

Pirmąją vietą teisėjai skyrė jachtai „Anna” (kapitonas Vladimiras Tirišonokas). Antra liko jachta „Rasa” (kapitonas Jurgis Oertelis), trečia – „Daina” (kapitonas Bronislavas Bendžiūnas).

Visos 6 startavusios jachtos sėkmingai pasiekė tikslą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.